Kabinet Perikelen… Zon in Vissen!!

 We moeten er niet op rekenen dat dit kabinet snel met maatregelen komt voor de huidige crisis”. Femke Halsema heeft het over een treuzelend kabinet. Dat hoorde ik net op de radio. Een paar dagen geleden schreef ik over de actuele retrograde Venus en een stationaire Pluto in transit sextiel op de kabinetszon. Die zon staat in een kabinetshoroscoop ook voor leiderschap. Wat zegt die zon in de horoscoop van Balkenende 4 over het leiderschap in het kabinet? De kabinetszon staat in Vissen en dat betekent manoeuvreren. De Zon in Vissen associeer je bepaald niet met daadkrachtig en doortastend beleid. Denk hier meer aan twijfel en verwarring. Het achtste huis is ook niet echt een lekker huis, er gaat dreiging van uit. In de psychologische astrologie is er een sterke link met crisis, dat lijkt hier in deze horoscoop ook goed op te gaan.

Verder maakt de Zon alleen een aspect met Mercurius, en vormt zodoende een duet. Karen Hamaker heeft veel geschreven over ongeaspecteerde planeten in dit soort gebeurtenis horoscopen en in dit geval is het zeker de moeite waard hier naar te kijken. De betekenis van zo’n losstaand planetenduo is dat het ook werkelijk apart staat, geen verbinding heeft met de omgeving. Als je dat vertaalt dan heeft de leider(sgroep) die door de Zon gesymboliseerd wordt heel weinig greep op wat er om hem heen gebeurt, het lijkt allemaal buiten hem om te gebeuren, het geeft een gevoel van onmacht. Verder associeert Karen Hamaker een ongeaspecteerde planeet met patstellingen en zaken die heel anders gaan dan je verwacht. Femke Halsema heeft vandaag tijdens het vragenuurtje gevraagd wanneer het kabinet ophoudt met treuzelen. Maar ook de oppositie staat in deze horoscoop niet sterk: Heer vier is alweer een ongeaspecteerde planeet in een teken waar ze zich niet thuis voelt. Heer vier is eveneens heer elf, dat huis staat voor het parlement. Een patstelling is dan zeker niet denkbeeldig. Zeker niet als Pluto zich er in transit ook nog mee bemoeit.

Voor liefhebbers van ongeaspecteerde planeten is deze horoscoop heel interessant: maar liefst vijf van de tien planeten zijn ongeaspecteerd. Een uiterst merkwaardig geheel deze horoscoop, ik volg de ontwikkeling met grote interesse. De volgende keer wat meer over de horoscoop van Jan Peter Balkenende en wat die horoscoop zegt over zijn leiderschap.

Voor de horoscoop zie deze eerder verschenen artikel van dezelfde astrologe: Maria Koekkoek

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrologie: Nederland kiest, mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *