Mijn dochter de Prik Geven…Ja of Nee?

 Op weg met mijn zoon naar school van ochtend, liepen er drie tiener meisjes voor ons, diep in gesprek over de vaccin tegen baarmoederhalskanker. Mijn eerste reactie was opluchting. Gelukkig heb ik zelf geen dochter van deze leeftijd. Mijn tweede reactie was interesse. Waar hebben ze het nu over? Wat houdt die meisjes bezig? Ik hoorde “mijn huisarts zegt…” en “ik wil niet in april….” Daarna hebben we de meisjes ingehaald. Goh. De offensief om deze prik door te duwen heeft impact. Voor de tweede keer haalt DE PRIK het  voorpagina van Het Parool. Waarom eignelijk? Hoe noodzakelijk is zo’n vaccinatie? Je hoort de munten in de farmaceutische kassa rinkelen.

Mercurius in Vissen zou je als de virus kunnen zien. De meeste moderne astrologen geven een virus aan Neptunus – maar Neptunus heerst dan ook over Vissen – dus de cirkel is gauw rond. Saturnus – in Maagd – zou je dus als die moeders (en vaders natuurlijk) kunnen zien – die nu een beslissing moeten nemen over de gezondheid van hun jonge dochters. De oppositie geeft aan hoe zwaar zulke beslissingen vallen. Wikken en wegen…wikken en wegen. Ouders willen altijd het beste voor hun kinderen. Alhoewel Saturnus retrograde…is ook zwaar, en schoorvoetend. Die wil geen overhaaste beslissing nemen.

Uit de cijfers blijkt dat veel ouders – uiterst kritisch zijn over de noodzaak van deze prik. Maagd laat zich goed informeren en er zijn ook natuurlijk een aantal uitstekende sites die zich hiermee bezig houden. Men wil de feiten weten en geen onzin verhalen. Deze link gaat naar de Vereniging Kritisch Prikken. Het aantal meisjes die tot nu toe de prik komen “halen” is veel lager dan men had verwacht. Persoonlijk vind ik dat een goed teken voor het vermogen om voor jezelf te denken.

Toen mijn zoon klein was, besloot ik hem niet in te laten enten. Hij kreeg zijn eerste prik, toen hij twee jaar oud was. Als ik terug denk aan de druk die op mij werd uitgeofend, ben ik zo blij dat ik nu geen keuzes hoef te maken.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in vrouwen en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Mijn dochter de Prik Geven…Ja of Nee?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *