Horoscoop: Jan Peter Balkenende

 Jan Peter Balkenende , 7-5-1956, 11;36 am, Kapelle.
PVDA en ChristenUnie vinden het bezuinigingspakket dat nu op tafel ligt in het crisisoverleg nog te eenzijdig. Vooral de zwakkeren in de samenleving worden volgens hen getroffen”. Zo opende Trouw vanochtend het hoofdartikel, het is een reaktie op het eindvoorstel van minister-president Balkenende. De positie van Balkenende in het crisisoverleg is wat vreemd omdat hij in de rol van voorzitter neutraal zou moeten zijn, maar dat niet is omdat hij tegelijkertijd het CDA vertegenwoordigd in de onderhandelingen. Ik heb gisteren de horoscoop van Balkenende bekeken, en met dit op het eerste gezicht niet zo christelijke voorstel in het achterhoofd heb ik dat nog eens gedaan. De horoscoop van Jan Peter Balkenende….

De neiging om op de voorgrond te treden zit er duidelijk in: een zon in tien, vierkant Mars en vierkant Jupiter. Dat is behoorlijk ambitieus en strijdbaar en niet wars van conflict. Alles in vaste tekens, net als het MC, dus als hij eenmaal op het pluche zit wil hij ook graag blijven zitten. Verder heer één in tien, “veel behoefte aan erkenning door de gevestigde orde”, zegt Karen Hamaker daar onder andere over. En heer vijf in een, leiderschapskwaliteiten en geldingsdrang, maar meer in de directe omgeving. Het MC staat maar nog maar net in de stier, dus helemaal zeker is dit niet, maar onder voorbehoud ga ik hier op voortborduren. Heer tien in elf, hij zal zich prima voelen in groepen, en dat is handig in een politieke partij. Verder staat heer 10 driehoek Neptunus, waardoor mensen in je zien wat ze willen zien; vaak handig voor je populariteit, kiezers plakken hun eigen projecties op je. Neptunus is ook heer acht en negen. Balkenende zal in zijn werkomgeving een goede manipulator zijn, in de politiek kan dat goed van pas komen. Hij zal de macht die samengaat met zijn positie beslist kunnen waarderen.

De laatste tijd heeft Balkenende het niet vaak meer over normen en waarden, maar hij draagt nog steeds een onmiskenbare degelijk christelijke visie uit. Maar dan is het wel heel merkwaardig om de lasten van de crisis voor een te groot deel (vinden CU en PVDA) af te wentelen op de zwakkeren in de samenleving, dat is niet al te christelijk. Helaas komt het in CDA kringen vaak voor dat je het ene zegt en het andere doet. Dat werd nog ’s heel pijnlijk duidelijk in een uitzending van Zembla over de rol van een aantal vooraanstaande CDA-politici in de teloorgang van de grote zorginstelling voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten, Philadelphia. De raad van bestuur en de raad van commissarissen verspeelden miljoenen met riskante vastgoedtransactie, waardoor de financiële reserve volledig verdampt is en de zorg voor de cliënten ernstig in de knel komt.

Ik kijk dan ook met argusogen naar Balkenende’s Jupiter-Plutoconjunctie in de Leeuw in het eerste huis. Je kan hier mooie dingen mee doen, zoals met alle standen, maar ook hele vervelende. Daar bieden beide planeten uitstekende mogelijkheden voor, ze neigen allebei naar de extremen. In negatieve zin kan de (christelijke) jupitervisie heel hard en meedogenloos worden, met een over lijken mentaliteit, uitsluitend in dienst van de eigen verborgen agenda. Je kunt die visie tot het uiterste doordrammen, zonder rekening te houden met anderen, om zelf de macht te behouden. Pluto is de planeet van extremen, uitersten, dubbelheid, verdringing en hypocrisie. Maar dat kan anders. Dit is ook een mooie stand om vol rechtvaardigheid (Jupiter) met overwicht (Leeuw) in te grijpen in de crisis (Pluto).

De kabinetszon staat in Vissen!!! Dat gaat over medemenselijkheid, samenwerking, elkaar helpen, bescherming van zwakkeren. Kom op JP, doe je woorden gestand, wees een straighte Zeeuw, een goeie protestant, een man een man, een woord een woord!

Copyright: Maria Koekoek

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrologie: Nederland kiest, Gast Schrijvers, mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *