Astrologie:Pluto trekt aan de teugels

Pluto zit nu heel comfortabel in de zadel in Steenbok. Lekker thuis zou je kunnen zeggen. En deze week begint hij aardig aan de teugels te trekken. Gisteren stond de Zon in vierkant met Pluto, donderdag is de Maan aan de beurt, en op vrijdag maakt ook Mercurius de vierkant met de koele kikker, Pluto.  Even voor de duidelijkheid, de vierkant is een aspect dat met de materieele wereld te maken heeft. Het heeft o.a. met obstakels, blokkades, en beperkingen te maken. Je moet door een vierkant heen werken. Een vierkant eist een lange adem. Je moet als het ware leren in een crisis te leven. 

Al maanden staan de meeste planeten op een klontje aan een kant van de dierenriem, terwijl onze grote vriende Saturnus, aan de andere kant staat. We zijn momenteel behoorlijk uit onze comfort zone. Saturnus is de ons bekende werkelijkheid, de regels die we kennen, de oude vertrouwde situatie. Nu kunnen we daar niet op rekenen. Niemand die eigenlijk precies weet wat ons te wachten staat. De oude regels, de oude politiek, het oude systeem functioneert niet meer. Paniek, angst, onzekerheid…En Pluto helemaal in zijn element natuurlijk. Pluto voelt zich heel comfortabel met crisis. Hij pakt de kans …als hij het krijgt …. om juist een crisis sfeer te scheppen.

Op zich is de Zon in Ram sterk geplaatst. Je zou dus denken dat goed leiderschap getoond zou worden. Maar ook leiders staan met hun neuzen op de werkelijkheid gedrukt. Zon in Ram is nu beheerd door Mars in Vissen. Een gebrek aan daadkracht. Venus retrograde – is nu ook verbrand (d.w.z. dicht op de Zon) en beweegt zich ook richting Pluto. Yakkes. Die Pluto is behoorlijk in beeld.

Wat betekent dit allemaal voor ons deze week? Let op voor onderhuidse manipulaties. Pluto kan niet goed functioneren in situaties die helemaal helder en open zijn. Dus …Wees glas helder in je handelingen met anderen. Denk ook zelf goed na. Wat wil je bereiken, wat is je doel? Saturnus staat nu los van de rest… misschien kost het meer moeite om hier goed zicht op te krijgen. Luister ook goed naar je eigen gevoel. Koppel ook je gevoelens aan duidelijke uitspraken. Ik voel ….. en wil graag dat……. gebeurt. Alles bij jezelf houden. Laat je je niet imponeren of intimideren. Dat is Pluto. Geef je kracht (je solar energie) niet weg. Pluto toont zijn macht op een genieperige manier. Hij kan je het gevoel geven van “hier kom je niet onderuit” en dat kan akkelig zijn.

In feite is Pluto beheerd door Saturnus…. Alleen Saturnus is nu zo weinig in beeld. Hij staat als het ware buiten spel. Toch moeten we onze eigen grenzen goed bewaken. Van Pluto moet je respect afdwingen…. Dwingen….Afdwingen…. oh jee…hier heb je het al. Pluto taal…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Pluto in Capricorn en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *