Horoscoop: Planeten dagen Balkenende Uit

Ik ben al een paar dagen bezig met de horoscoop van het kabinet Balkenende IV en de horoscoop van Jan Peter Balkenende zelf. Ik heb ze apart bekeken, maar hoe verhouden die zich tot elkaar? Daar is een boel over te zeggen, maar één ding zette me aan het nadenken omdat het een logisch vervolg is op mijn besluit van het vorige stukje. Zowel Uranus als Neptunus in tansit maken op dit moment contact met de Jupiter-Plutoconjunctie van Balkenendes horoscoop. Uranus is net exact oppositie Balkenendes Jupiter geweest en beweegt zich richting zijn Pluto. Uranus gaat begin juli dit jaar retrograde lopen op het moment dat Uranus oppositie JP’s Pluto komt, een groot gedeelte van de tijd binnen een graad orb. Daarna beweegt transit Uranus zich weer richting JP’s Jupiter. Als Uranus in november dit jaar zich omdraait en weer recht gaat lopen gebeurt dat precies oppositie JP’s Jupiter. Genoeg inwerktijd voor Uranus op deze conjunctie in Balkenendes horoscoop.

Bij Uranus denk je aan verandering, dus als er een noodzaak bestaat voor Balkenende om anders om te gaan met het aspect van zijn persoonlijkheid dat verbonden is met deze conjunctie, dan zal dat de komende maanden moeten gebeuren. Tam zal het de komende tijd in allerlei opzichten niet zijn, mogelijkheden genoeg voor verandering. Maar een stier is van zichzelf niet zo in voor verandering, bovendien staat Balkenendes eigen Uranus in twaalf. Dat maakt Uranus nogal ongrijpbaar, ook kan deze stand resulteren in een verborgen soort verzet en rebellie aangeven. Dat lijkt me in een formele bestuurssetting best waarschijnlijk. Saillant detail: Balkenende is voorzitter van het Innovatieplatform een typisch Uranusgebeuren, lijkt me. Maar dat platform krijgt niet veel van de grond. Een paar maanden geleden heeft de voormalige secretaris van het Innovatieplatform in een boek uit de school geklapt over de activiteiten van het platform.Het platform lijkt een flinke mislukking geworden.

Maar Uranus is niet de enige planeet die op dit moment een transit maakt op de Jupiter-Plutoconjunctie, ook Neptunus doet dat. Al wat langer dan Uranus dat doet: Neptunus staat inconjunct de planetencombinatie en wel op het midpunt op dit moment. En ook Neptunus gaat binnenkort retrograde lopen en draait zich (in mei dit jaar) om terwijl hij een inconjunct van minder dan een graad met Balkenendes Pluto maakt. Neptunus gaat weer recht lopen voordat hij bovenop Balkenendes Jupiter komt, maar loopt dan rustig nog een keer over Pluto heen.

De Neptunustransit vind ik interessant in verband met de kabinetszon in Vissen. Is dit een kosmische vingerwijzing voor Jan Peter om meer medemenselijkheid te tonen, in te zetten op solidariteit met zwakken in de samenleving, mededogen, zorgen voor je naasten?

Wat deze transit helemaal interessant maakt is dat zowel Jupiter als Cheiron zich in mei bij Neptunus voegen en gedrieën vanuit het zevende huis een inconjunct gaan maken op JP’s Jupiter-Pluto samenstand. Wordt vervolgd…..

copyright Maria Koekkoek

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Gast Schrijvers, mundane astrologie, Pluto in Capricorn en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *