Pluto: Droevige Berichten uit Amsterdam

Vanochtend zat ik in de trein onderweg naar Utrecht. Er lag een Spits op een stoel. Leuk. Iets te lezen past helemaal bij een treinreis vind ik. Met in mijn achterhoofd …”Pluto trekt aan de teugels“….las ik over de moord van een overblijfkracht op een basis school in Amsterdam. De Tweede Dalton…Gelukkig niet de Derde.. want daar hebben wij op gezeten. Pluto…Angst. Yakkes. Dit is wel erg dichtbij. De krant van gisteren zat ook vol Pluto verhalen. Over de drugs maffia in Mexico bijvoorbeeld waar sinds 2008 (Pluto’s entree in Steenbok) meer dan zevenduizend doden zijn gevallen. Of over het moreel verval in de Israelische leger.

“Akelige beelden van ineenkrimpende mensen” kopte een artikel over het gebruik van de tasergun in het Parool gisteravond. Vanaf 1 mei mogen arrestatieteams verdachten verlammen met een 50.000 volt stoot. Aan de ene kant doet zo’n stroomwapen mij meteen aan de oppositie tussen Uranus en Saturnus denken – aan de andere kant is het wapen in de VS in verband met enkele honderden overlijdensgevallen verbracht. Het idee ook van de levensbedreigende situaties waarin de taser gebruikt kan worden, doet mij sterk aan Pluto denken. Verder een stuk dat duidelijk met Pluto en de Steenbok/Kreeft as te maken heeft “Dwang kan bij redding foetus: Gezondheidsraad: druk op zwangere vrouw.”

En toch zijn het de moorden in Amsterdam die mij het meest raken. Maandag een diamant handelaar, en gisteren de overblijfkracht. Ik kan me als moeder van een kind dat op de basisschool zit, heel makkelijk in de ouders verplaatsen. Veel ouders kregen pas te horen wat er zich tijdens de lunch pauzee had afgespeeld, toen ze hun kinderen ophaalden. Wat dat met je doet….Ja. Pluto trekt behoorlijk aan de teugels…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, Pluto in Capricorn en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *