Venus in Ram: Agnes Jongerius, en meer..

 Venus in Ram doet mij gelijk aan sterke vrouwen denken. Met Agnes Jongerius nu volop in de belangstelling, hebben we ook een goed voorbeeld voor de hand liggen. Interessant – ook omdat in de horoscoop van Nederland, Venus in de Ram staat. Nou, voor de klassieke astroloog, is Ram een rot positie voor Venus. Venus is thuis in Weegschaal, Ram staat daar tegenover. We zeggen dus dat Venus in Ram vernietigd wordt. Maar als we Nederland als voorbeeld nemen – dan zien we dat Venus in Ram in de horoscoop van het land, juist een hele sterke vrouwelijk linie laat zien:  Juliana, Wilhelmina, Beatrix en straks nog Amalia. Waar zijn de mannen?? Lang Leve Willem van Oranje…en dan?

Toch hebben de klassieken het niet helemaal mis. Dat Venus vernietigd wordt in Ram zien we op een andere manier terug. Venus in Ram vierkant Pluto…In de UK hebben we twee hele triest sterf gevallen meegemaakt in de afgelopen 10 dagen. De eerste was Natasha Richardson, de vrouw van Liam Neeson, die stierf na een ski-ongeval. De tweede was de dood van 27 jarige tv ster Jade Goody, die stierf afgelopen zondag aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. Wat we ook in de UK zien is de start van een interne onderzoek bij de Metropolitan Police. De aanleiding? Twee “high profile” zaken binnen twee weken de tijd. Hieruit blijkt dat niet een maar liefst twee daders veel langer rond gelopen hebben. Het is duidelijk – zeker voor de feministen in de UK dat de MET (seksueel) geweld tegen vrouwen niet serieus genoeg neemt.

Hier in Nederland, hebben we ook de trieste vondst van het lichaam van Joanne Noordink. Ook hier sprake van geweld tegen vrouwen.

Venus in Ram heeft dus kennelijk twee gezichten.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in vrouwen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *