Keek op de Week:G20 in Londen

De Zon staat nu nog altijd verhoogd in Ram. Een planeet in zijn eigen teken kan je zien als een Koning in zijn eigen kasteel, een planeet verhoogd daarentegen is de zeer gewaardeerde gast. De gast voor wie je het rode tapijt laat uitrollen. Interessant dat in zo’n week de wereld top in Londen voor de G20 summit bij elkaar komt. Dit is voor President Obama een belangrijke ontmoeting met de Europese leiders. De Zon in Ram is dus een goed aanwijzing voor de nieuwe Presiden. Venus in Ram zouden we misschien als Hilary Clinton kunnen zien, die nu ook actief op het wereld toneel is. Ze is deze week aanwezig op de Afghanistan top, hier in Den Haag. Door zijn associatie met de vechlustige Mars, vind ik het interessant dat juist nu een discussie over de Afghaanse oorlog gevoerd wordt. In tegenstelling tot de Zon, die heel mooi staat in Ram, is Venus verbrand. Venus kan gepassioneerd zijn, en een sterke vrouw weergeven, maar heeft ze veel tastbaars aan te bieden? Ram kan weliswaar een nieuwe richting aangeven, maar de vraag is zal er iets concreets voor de VS uit deze conferentie komen? Maar helemaal los hiervan, vind ik het geweldig om te zien hoe hemel en aarde elkaar weerspiegelen. De horoscoop van de G20 (2 april, 2009 Londen. Tijd onbekend. 10.00 genomen).

Even terug naar de de G20 summit die morgen van start. Ik moet nog zoeken voor een begintijd maar echter het is wel duidelijk dat de Maan in Kreeft in vierkant met de Zon staat. De Maan staat in zijn eigen teken Kreeft, een vruchtbaar, emotioneel, actief teken. De botsing tussen Zon (autoriteit) en de Maan (het volk) geeft al een bepaalde spanning weer. De politie staat paraat ook. De combinatie Saturnus oppositie Uranus (yakkes) met Mars oppositie Saturnus (yakkes, yakkes, yakkes) geeft mij het gevoel dat de  “zero tolerance” regel, zeker in de komende dagen in Londen gaat gelden. Er zou zelfs – na de hand – sprake kunnen zijn van “excessive use of force”.

Venus vierkant Pluto daarentgen zegt duidelijk iets over de inhoud van de G20. Men komt bij elkaar om de economie te bespreken. Venus is een sleutelplaneet in de financieele astrologie. Ze is verbonden met rijkdom in het algemeen. Pluto heeft met het “grote geld” te maken. Er zit ook hier druk op de ketel. Pluto dwingt. Frankrijk heeft al laten weten dat weglopen van de bijeenkomst tot de mogelijkheden behoort.

De hemel zit vol spanning…..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *