Astrologie, Geslachtziekten Venus, Mars

 

Dat hemel en aarde elkaar weerspiegelen wisten wij allang. De engels astroloog Dennis Elwell heeft zelfs een woord bedacht voor dit begrijp: “multi-congruence”. Neem vandaag als voorbeeld. Op het voorpagina van Het Parool (3 april) staat: “Grote Toename Geslachtsziekten”. Geslachtsziektes vallen onder Venus. Als je teveel gaat beminnen kun je helaas ook geslachtziekten oplopen!  Daarom vallen de geslachtziekten onder de liefdesplaneet Venus.

Momenteel staat Venus in Ram, en Mars in Vissen. In astro-jargon praten we dan over een wederzijdse receptie. M.a.w. Venus staat in het teken waarover Mars heerst, en Mars staat in het exaltatie teken van Venus. Dus momenteel hebben ze een sterke verbinding met elkaar. Helaas hebben geen van beide planeten veel essentieele waardigheid*, dus veel goeds kunnen ze elkaar niet aanbieden.

Natuurlijk zijn de cijfers die nu vrijkomen de cijfers voor het jaar 2008. Dat doet er niet toe. Het feit is de cijfers zijn nu naar buiten gekomen, en niet op een andere moment. 

P.S. Een agressieve virus zoals HIV zie ik zelf eerder als Mars.

* de essentieele waardigheid van een planeet laat zien of het sterk of zwak in de huidige graad/teken staat. Het is een vorm van klassieke astrologie. Mars in Ram bijvoorbeeld heeft veel essentieele waardigheid. Het is een planeet in zijn eigen teken. Venus in Schorpioen heeft weinig essentieele waardigheid omdat Venus staat in haar vernietiging in Schorpioen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *