Venus/Pluto:Hoe overleef ik deze week

“What’s love got to do with it”..Ken je het liedje van Tina Turner? Deze week staat, Venus vierkant Pluto, Maan in Weegschaal oppositie Zon, Maan in Schorpioen oppositie Mercurius, Saturnus oppositie Mars… Geen wonder dat dit liedje door mij hoofd spookt. Zo…. “Hoe overleef ik deze week ?”.

Plus punten: Ik ben niet verliefd en heb geen man thuis die nu vreemd gaat. Dat heb ik allemaal achter de rug. Vreemd gaan behoort zeker tot de mogelijkheden als Venus Pluto aanraakt. Pluto intensiveert alles. Dit is diepe maar verborgen passie. Denk aan die arme Persephone…yakkes. Venus is momenteel ook retrograde. Hier zou je kunnen denken aan iets of iemand uit het verleden. Als een planeet retrograde loopt, is er vaak een verband met een situatie die net niet voorbij is. In mijn geval…geef ik toe…denk ik de laatste tijd wel vaker aan een oude vriend. Ineens is hij verheven tot de liefde van mijn leven. Grappig dat dat na 20 jaar nog kan.

Op zondag keert Venus een tijdje terug naar Vissen. Alles lijkt weer zoals van ouds. Afhankelijk van de omstandigheden, zou je kunnen stellen dat het hier om een surrogaat liefde gaat die in de “echte” wereld weing toekomst perspectief heeft. Pluto’s rijk is ondergronds. Venus moet uiteindelijk weer direkt gaan lopen en de confrontatie met Pluto opnieuw maken. 

De combinatie Venus/Pluto, Zon/Maan laat zien dat er issues zijn die nog boven tafel moeten komen. Er is een dialoog nodig. Echter, een goed gesprek wordt moeilijk -zeker op vrijdag -als de Maan in Schorpioen tegenover Mercurius komt te staan. Emotionele gif ?? Yakkes. Vast houden aan een het eigen standpunt maakt praten moeilijk.

Grote pluspunt: Gelukkig staat de Zon nog altijd in Ram. We hoeven alleen aan de ontvangst van Barack Obama in Europa te denken, om een helder beeld voor ogen te hebben van hoe de Zon verhoogd zich voordoet. Deze week staat deze prachtige Zon in sextiel met Jupiter. Kansen, kansen, overal kansen. En … Wat er ook gebeurt morgen komt de Zon op….

“Hoe overleef ik deze week” Heel simpel. Door me goed te realiseren dat optimism het van pessimism wint. Dat hoop en goedwil zegeviert boven achterdocht en genieperigheid. En door me te realiseren dat vergevingsgezindheid veel beter voelt dan boos zijn… Fijne week.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Pluto in Capricorn en getagd, . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Venus/Pluto:Hoe overleef ik deze week

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *