Astrologie: Volle Maan in Weegschaal

Het is Volle Maan en vanavond mogen we wederom genieten van pracht aan praal aan de hemel. Gisteravond fietste ik over de Oude Schans. De Maan stond te spoken van achter de hier afgebeelde toren. Wat een betoverend gezicht. De Volle Maan gaat vaak gepaard met dagen van drukte. Je ziet gewoon meer, zo simpel is het. Je wordt ook uitgedaagd om situaties aan te pakken. De Zon in Ram energie is ook behoorlijk doortastend, dus onder deze planetaire stand is veel te bereiken. Druk zal het ook zijn voor de politie en vroedrouwen. Criminaliteit en geboorte stijgt bij Volle Maan. Men denkt dat het te maken heeft met bio-ritmes, of met vocht in de hersenen.

Deze Volle Maan is in Weegschaal, een teken dat in verband wordt gebracht met samenwerking, diplomatie, in balans brengen, en met relaties in het algemeen. De Zon in Ram daarentegen is eerder een soloist. Ram wil liever geen oponthoud – lange onderhandelingen bijvoorbeeld, zeker als de resultaten uitblijven, vindt hij hinderlijk. Dan maar niet, denkt de Ram.

Terwijl beide tekens zogenaamde positief, mannelijke tekens zijn, is Weegschaal veel socialer ingesteld dan Ram. Toch kunnen deze twee tekens heel goed met elkaar omgaan, tenminste totdat ze ruzie hebben. Weegschaal heeft oog voor de consequenties van bepaalde handelingen. Hij wil akties kunnen overzien en denkt na. Te goed na misschien. Weegschalen kunnen twijfelaars zijn. Ram heeft daar helemaal geen boodschap aan. Hij wil het gewoon nu weten, klaar. Hij is ongeduldig. Schiet op, denkt de Ram.

Bij een oppositie, delen planeten dezelfde as. Ze hebben iets gemeen. In deze bepaalde combinatie, is de Zon ontzettend sterk. De Zon staat “verhoogd” in Ram. De Maan in Weegschaal daarentegen is wat onzeker. Het is daarom heel belangrijk in emotionele opzicht voor je eigen visie en inzichten uit te komen. Wordt niet overrompeld. Laat je niet uit het veld slaan. Neem de tijd die je nodig hebt om tot eigen inzicht te komen.

Ik kom net dit artikel tegen over deze Volle Maan… In het engels dat wel.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in maanfasen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *