Vriendschap en troost: Pluto/Venus

Wat doe je als astrologe als je ineens ruzie met een vriendin hebt? Vanzelfsprekend haal je de horoscoop erbij. Astrologie is een fantastisch middel als je een objectieve kijk op een zaak wil hebben. Kan het toeval zijn, dat de vriendin met wie ik nu in de clinch sta, op dit moment  Pluto in Steenbok in oppositie met haar Venus heeft? Trouwens, die Venus is ook heerser van haar 11e huis, het huis van vriendschap.

Met mijn Schorpioen ascendant, ben ik geneigd de rol van Pluto op mij te nemen, maar misschien is dit niet geheel terecht. Wat ik merk momenteel is wel een onderhuidse spanning en ook een sterke behoefte van beide kanten om gezien en gehoord te worden. Dit is lastig omdat we natuurlijk allebei een totaal andere kijk op het gebeuren hebben. Dit is geheel in het teken van een oppositie. Men staat tegenover elkaar. De verschillen zijn groot. Ik vind het ook heel erg omdat tja…je wordt niet voor niets vriendinnen van elkaar.

Astrologie kan soms ook troost bieden. Kijkend naar de week dat voor ons ligt, zie ik dat op donderdag de Zon in Stier driehoek met Pluto staat. Dat is leuk denk ik dan. Die Zon is ook driehoek mijn eigen Venus – en sextiel die van haar. Zo…Zo…. Dit geeft mij hoop dat er toch iets van onze vriendschap te redden is.

En dit… Terwijl we op dit moment helemaal niet met elkaar communiceren. 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Pluto in Capricorn en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *