Astrologie: Ruzie met Vriendin: Deel II

Eerder deze week, schreef ik over een ruzie met een vriendin. Ik heb het wel over haar Pluto/Venus oppositie gehad, maar ik denk dat ik ook schone lei moet maken m.b.t. mijn eigen Pluto transits. Wat doet Pluto voor geks in mijn horoscoop op dit moment…. Ik heb zelf Maagd op cusp 11 (het huis van o.a. vriendschappen). Kritisch t.o.v. vrienden? Ja zeker. Heer 11 is Mercurius in het 3e huis. Veel geklets dus ook… Verder staat Jupiter in Weegschaal stationaire/retrograde in het 11e huis. Vriendschappen zijn belangrijk voor me. Soms wel te… Weegschaal heeft andere mensen nodig – en ik kan niet zonder vrienden om me heen. Dus nu over die kreng Pluto…

Momenteel staat Pluto – in mijn eigen teken Steenbok – vierkant op deze Jupiter. En dat is op dit moment heel goed voelbaar.

Onder dit aspect ben ik begonnen met het begeleiden van astrologie focus groepen. Een “focus group” gaat diep in op een bepaald gebied van de horoscoop. Het principe al is heel Plutonisch. Wat ik niet in de gaten had, was hoeveel stof er onbewust in de deelnemers zou worden opgeroepen. Ik word als groepsleider uitgedaagd. 

Verder wat mijn vriendschappen betreft, is er de ruzie. De ruzie. Vandaag hebben we elkaar gemaild en het is duidelijk dat we allebei de behoefte hebben om over de situatie te praten. Goed teken. Trouwens, die vriendin is niet zomaar een vriendin. Ze is een zielsgenoot. Dat is Pluto. Volgende week gaan we dus praten. Zonder kids erbij – tenminste dat hoop ik. Kinderen zijn erg goed in het storen van een diepgaand gesprek. Voelen het bijna als een plicht dingen op te vragen waar ze normaal gesproken, steevast een “nee” op krijgen. Heel wonderlijk hoe ze aanvoelen dat er ineens nieuwe mogelijkheden voor ze zijn.

Maar goed. Ik sta in ieder geval open voor haar inzichten … en het is te hopen dat deze openheid wederzijds is. Luisteren is naar mijn idee een deugd. Met Pluto nu zo nadrukkelijk in beeld is dit een belangrijke leer periode voor me. Dat voel ik heel sterk.

Hier kom ik zeker op terug……..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Elizabeth Hathway DFAstrolS, Pluto in Capricorn en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *