Horoscoop: Martin Bril

Soms heb ik het gevoel dat ik op een andere planeet woon. Waarom? Omdat het twee dagen heeft geduurd voordat ik er achter kwam dat Martin Bril overleden was. Verbijsterend. De horoscoop van Martin Bril.

Als engelstalige, ben ik dol op columns in de krant. Een heel boek in het Nederlands lezen – dat wordt me een te grote opgave. En er zijn nog zoveel engelstalige boeken die op mij zitten wachten. Zo met een schrijver als Martin Bril – had ik heel graag een band. Ik kon zijn taal begrijpen. Zelden kwam ik iets onbegrijpelijks in zijn stukjes tegen. Het geheel was…. toegankelijk. Hij schreef over Nederland – op een manier die mij inzicht gaf in het land als geheel. Daarnaast vond ik de persoon Martin Bril – fascinerend. Die scherpe tong dat toch met inzicht gekoppeld was. En dan af en toe de irritatie die hij bij mij kon oproepen – zoals in dit flimpje – waarin hij op het einde over een “lekker dingetje” praatte.

In de horoscoop van Martin Bril (21 oktober 1959, Utrecht) staan veel planeten in hun eigen teken. Het kan niet anders. In zijn hart – was hij altijd een brave jongen. Mars in Schorpioen.. die zet door. Hoeveel mensen zouden tot een week voor hun dood blijven stukjes schrijven voor de krant? Mars is conjunct met Neptunus in Martin Bril’s horoscoop – dit is een aspect die zowel met creativiteit als met verslavings-neigingen in verband wordt gebracht.

Met zijn Zon in Weegschaal, is het duidelijk waar Martin Bril’s charme en “good looks” vandaan kwamen. Weegschalen zijn meestal zeer aantrekkelijk mensen en goede netwerkers. Ze hebben echt oog voor de ander. Mercurius staat in Schorpioen -denk hier aan geheimzinnigheid en de behoefte/dwang om de harde waarheid uit te spreken. Mercurius in Schorpioen bindt er geen doekje om en kan nogal zwart/wit overkomen. “Zo is het”, dit is mij mening. Dat kan soms kwetsen…Mercurius vierkant Uranus – leent ook een zekere grilligheid maar geeft ook wat, nml. het talent om met woorden te toveren. Het bloed kruipt waar het niet kruipen kan….

Saturnus in Steenbok – dat geeft behoefte aan struktuur. Martin Bril had discipline, zeker in zijn werk. Daarnaast Jupiter in Boogschutter geeft filosofisch inzicht in het grotere geheel.

Heel Nederland treurt en dat kan ik me heel goed begrijpen. Helemaal. Zo’n kroniek schrijver als Martin Bril wordt absoluut niet elke dag geboren.

bril

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers en getagd. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Horoscoop: Martin Bril

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *