Astrologie: Onzekerheid en de nieuwe pup

Gisteren hebben we een nieuwe pup in Emmen opgehaald. De naam hadden we al bedacht: Homer. Mijn zoon dacht eerst aan namen uit LOTR (Lord of the Rings) maar een hond dat Smeagol of Gimli heette zag ik, eerlijk gezegd niet zitten. Dus het werd Homer. Mijn zoon – fan van de Simpsons – is er blij mee en ik ook. De Griekse schrijver Homer zou er trots op zijn. Maar nu de astrologie…

Mijn vorige hond, Luna had lunatiek moeten heette. Ze was een border collie met vijf planeten, inclusief de Zon en Mercurius in Boogschutter, en daar bovenop had zij ook een nauwe Saturnus, Pluto vierkant in de horoscoop. Ze was niet alleen hyper nerveus maar ook nogal bazig. In haar concept van de roedel – was zij “top dog”. Luna was schitterend mooi om te zien, zuiver en trouw maar heel veel werk. Al hield ik van haar – wilde ik deze keer een andere ras. Na heel veel wikken en wegen, werd het een mopshond (of in het engels een pug). 

Homer (5 maart 2009) is in de vroege ochtend geboren onder de Zon in Vissen ingaand oppositie Saturnus in Maagd. De assistente  van de dierenarts wist onbewust aardig op mijn eigen angst in te spelen, toen ze mij, ongevraagd over de specifieke gezondheids problemen van mopsen ging vertellen. Platte neus = ademhalingsproblemen. Had zij allemaal gezien. Sterven kan ook als het beest te warm wordt. “Niet doen” zij ze. Nou..ja… We hebben het toch gedaan. Uranus vierkant de Ascendant maakt mij verdomd eigenwijs. Gelukkig.

Lieve Homer heeft vijf planeten in Waterman en de Maan in Tweeling…Homer is een heel sociaal dier. Veel kinderen over de vloer gisteren die allemaal de pup wilde aaien – en Homer bleef heel rustig en speels. Ik denk dat de Zon/Saturnus oppositie – met zijn beweegelijkheid te maken heeft. Homer is klein. Luna – dat was uitlaten met de fiets. Met Homer wordt het anders… dat zal ook voor mij wennen zijn. Ik houd jullie op de hoogte.

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Elizabeth Hathway DFAstrolS en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *