Pluto, eclipsen en Koninginnedag aanslag

In Noord Holland is het mei vakantie en die is lang. Ouders mogen twee weken volop van hun kroost genieten. Vandaar zo weinig posten op astrologie.blogo. Op Koninginnedag zat ik met vriendinnen lol te maken met onze “dingetjes” kraam in het Watergraafsmeer. Via de kopers naast ons, kwam het eerste bericht binnen. Er was een ongeluk in Apeldoorn, iemand had op de Koninklijke bus ingereden. Later werd dit bijgesteld. Toen het woord aanslag viel moest ik ineens aan Bagdad denken.. De horoscoop.

(Horoscoop: 30 april 2009, 11.50 Apeldoorn) Moordenaars en openlijke vijanden vallen onder het zevende huis. Heer zeven is in dit geval een retrograde Saturnus in Maagd, in het derde huis – o.a. het huis van transport, auto verkeer. Bij antiscion staat deze Saturnus conjunct met de midhemel. Heel prominent en zichtbaar aanwezig.

Het eerste huis geeft het moment weer. Heel toepasselijk staat Leeuw – een Koninklijke teken – op de ascendant – en de Zon de heerser van de ascendant – staat in het tiende huis. De Koninklijke familie laat zich aan het volk zien. Huis tien is een heel openbaar huis.

De maansknopen bevinden zich op de ascendant, descendant as. Waar de knopen zijn, daar vinden we de eclipsen. De laatste solaar eclips van 29 januari 2009, viel dan inderdaad op 6 graden Waterman, op de descendant van deze horoscoop. Saturnus is heerser. Eclipsen hebben direkt betrekking op belangrijke figuren.

De slachtoffers zullen onder het 12e huis vallen. De Maan staat heel mooi in haar eigen teken Kreeft maar bevindt zich in het 12e huis. Het woord dat bij mij opkomt is, onmacht. Een tijger is een pracht beest maar als die in een put valt, kan hij zichzelf niet redden.

M.b.t. de vraag over toekomstige vieringen van Koninginnedag, is de horoscoop van het land zelf van belang. Met het oog op dat zevende huis (huis van openlijke vijanden en moordenaars) is het heel opvallend dat transit Pluto nu op de cusp van dit huis staat. (Nederland -16 maart, 1815, 10.12 GMT, the Hague). Tegelijkertijd maakt Uranus ook een transit over de Zon.

De monarchie moet zich laten zien. Dit is van grote belang wil de monarchie zijn functie kunnen vervullen. Een monarchie dat zich op grote afstand van het volk begeeft- sterft. Dus ik zie geen al te grote veranderingen hier. Wel veel vragen over de beveiliging. Pluto over cusp zeven zal het “bewust zijn” van, en angst voor, toekomstige aanvallen doen toenemen. De bewaking wordt aangescherpt – maar waarschijnlijk op een niet al te opvallend manier. Pluto draagt de helm van de onzichtbaarheid. Geheime  of speciale politie..zoiets.

In verband met dit aanval, hoor ik veel astrologen praten over de transit van Uranus over de Zon in de horoscoop van Nederland. Echter in het verleden heeft deze transit verband gehouden met grote openbare werken. Denk nu bijv. aan de invoering van de OV chip of aan de technische problemen in de hoofdstad mbt de aanleg van de Noord/Zuid lijn.

Voor mijn gevoel duidt Uranus op de grote sociale misstanden in onze huidige maatschappij. Zulke misstanden, leiden tot grote sociale problemen. De kloof tussen arm en rijk is groot – en juist die kan wel tot onrust leiden.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *