De horoscoop Pim Fortuyn: De erfenis..

 

Deze week is het zeven jaar geleden sinds Pim Fortuyn werd vermoord. Zeven jaar, een kwart van een Saturnus cyclus. Saturnus is heerser van het vierde huis (het thuis punt) in Pim’s horoscoop, en het is merkwaardig dat vooral de geplande koop van zijn oude huis veel in het nieuws staat. Tijd om de horoscoop opnieuw te bekijken.

De horoscoop van Pim Fortuyn (19 feb. 1948, 00.15, Velsen)

Pim Fortuyn

 

Pim Fortuyn’s Zon staat helemaal aan het eind van de Waterman. Dit noem ik een nippertje stand. Watermannen zijn sterk individualistisch en vinden opvallen niet erg. Schorpioen staat op de ascendant en de heerser Mars in Leeuw, staat prominent aanwezig in het tiende huis. De Zon is in oppositie met Mars zodat de strijdlustige, eigenaardige, egocentrische en dogmatische trekjes van de Waterman sterk naar voren gehaald worden. Daarnaast is er een wederzijdse receptie tussen de Zon in Waterman en Saturnus in Leeuw in het negende huis. Het ontwikkelen en uitdragen van een eigen mening/ filosofie past hier helemaal bij. Maar de nadruk is op de vaste tekens. Pim Fortuyn had een mening, daar kwam hij voor uit. Maar vast blijft vast: “het is zo…en niet anders”.

Mercurius staat  in Vissen. Het Christus teken. Het teken van de zwarte schaap. Het offer. Mercurius in Vissen geeft een goed gevoel voor humor. Veel komieken hebben deze stand. Pim Fortuyn had een hoge “entertainment value”. Wist hoe je in het nieuws moest komen. Hij was goed in het bedenken van one-liners- maar wel steeds met dat grillige erbij.

De Maan in Tweeling maakt speels, kwetsbaar en communicatief. Jupiter in zijn eigen teken Boogschutter, geeft gevoel voor rechtvaardigheid. Jupiter hier geeft goed inzicht in het geheel. Mercurius, Maan, en Jupiter staan in de beweegelijke tekens. Als Pim Fortuyn ergens wilde komen – merkte je wel hoe goed hij zich kon manoeuvreren. Je wist niet wat hij ging doen, wat zijn volgende stap zou kunnen zijn. Dat maakte het allemaal spannend en interessant.  Maar alles bij elkaar opgeteld, krijg ik het beeld van een ingewikkeld karakter, die soms in de knoop met zichzelf kon zijn.

Nu zeven jaar na zijn dood, is Pim Fortuyn een symbool geworden voor vrijheid van meningsuitingen. Misschien om dit aspect van Pim Fortuyn’s erfenis te benadrukken werd bij de herdenking deze week, Ahmed Aboutaleb uitgenodigd om te spreken. Saturnus in transit staat nu in het 10e huis van Pim Fortuyn’s horoscoop, en conjunct met zijn progressieve Maan. Zijn vrienden hoeven niet bang te zijn dat Pim vergeten wordt. Het kan echt niet lang meer duren voordat een film over zijn leven gemaakt wordt…

Het Sabian Symbool voor de midhemel die in 18 graden 45 Leeuw staat is:

Een feest op een huisboot.

Keynote: Genieten van de tijdelijke vrijheid van star, gestructureerd sociaal gedrag.

Het boot drijft op een rivier die symbolisch gezien verder gaat dan de nauwe sociale omgeving.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, horoscopen BN'ers en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *