Robert Vuijsje: Alleen maar nette mensen

 

Op school praten -de vaders- over bovengenoemd boek van de schrijver Robert Vuijsje. Het gaat allemaal met een glimlachje natuurlijk. Zo hoort dat want ook wij op de ASVO “zijn nette mensen“. Venus in Ram… en Mars in Ram. Mars doet het uitstekend in deze positie – het is immers zijn eigen teken. Niks hierop aan te merken. Wel een beetje bruut misschien, een beetje macho en zo. Venus daarentegen is ondergeschikt, minderwaardig en niet helemaal “happy”. Venus in Ram zouden we kunnen zien als een krachtige, strijdlustige vrouw. Een vrouw met pit… en vrouw die durft. Een vrouw die “bij voorkeur een groot libido, cup 95F en dikke billen die uit een tijgerprint-strechbroek knallen”. Iris Pronk. Trouw vandaag. Ja – een vrouw die – up-front is, die geen schaamte kent, die is zoals ze is. Venus is immers niet voor niets vernietigd in Ram. Oei Oei… ik voel de verrotte eieren op mij afvliegen.

Robert Vuijsje: Alleen maar nette mensen:
Maar Venus in Ram heeft beslist ook positieve kanten. Zij is bijvoorbeeld heel ondernemend. Dit boek geeft succesvolle zwarte zakenvrouwen de kans om hun tanden te laten zien. Beledig deze vrouw en je krijgt echt wat op je dak.  Venus in Ram is strijdlustig en komt voor haarzelf op. Vandaar de ophef over dit boek vanuit de feministische hoek.

Robert Vuijsje: Alleen maar nette mensen:
Maar misschien moeten we dit “dicklit” (lulliteratuur) niet al te serieus nemen. Een boek is een boek is een boek… Ik heb het zelf niet gelezen, maar wat ik uit de recensies lees, is dat het zowel grappig als beledigend is…maar niet alleen voor zwarte vrouwen. Ook de Joodse en Hollandse mensen worden met humor neergezet.

Robert Vuijsje: Alleen maar nette mensen:
Maar waar het mij als astrologe eigenlijk om gaat is de “timing”, de zogenaamd synchroniciteit. Dat zo’n boek uitkomt onder Venus conjunct Mars in het teken Ram is voor mij een heel interessant gegeven. Venus is beheerd door Mars… En er zijn kennelijk mannen op dit planeet die dat nog altijd een prettig idee vinden….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties, vrouwen en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *