Jupiter, Teletubbies, Yogo en Waybuloo ?

Op maandag heeft de BBC een nieuwe kinderprogramma gelanceerd: Waybuloo. Waybuloo is meer dan alleen een tv programma, het is een “filosofie voor een gelukkig leven”. Het programma legt de focus op de emotionele ontwikkeling van de kleintjes. De televisie in de rol van opvoeder? In elke aflevering worden kinderen getransporteerd naar een magisch land dat “Nara” heette. Daar wonen de “Piplings”, kleine wezentjes die in staat zijn liefde, wijsheid, geluk, en harmonie te tonen in hun zoektocht naar “Waybuloo“. Het is grappig dat deze serie gelanceerd wordt, precies 12 jaar na de zeer succesvolle kinder tv-programma, de Teletubbies. 12 jaar is de tijd die Jupiter nodig heeft om een rondje door de dierenriem te maken. Zo, wordt Waybuloo net zo’n grote hit. De eerste aflevering van Waybuloo. Zondag 17 mei 2009, London, 11.10.

Met Leeuw op de Ascendant, en de Zon in Stier in het tiende huis, conjunct met Mercurius, is het duidelijk dat er veel over dit programma gesproken zal worden. Het idee is nogal controversieel en zowel ouders als experts op het gebied van maatschappelijke en sociale ontwikkelening, zullen ongetwijfeld veel over dit programma te zeggen hebben. Bijvoorbeeld, wat willen de programma makers beweren, dat ouders van nu niet goed opvoeden? Worden kinderen minder emotioneel bekwaam dan vroeger? 

In 1997 was Teletubbies ook nogal schokkend. Ik herinner me nog de ophef over Tinky Winky’s tas. Zouden jongens misschien hierdoor “gay” kunnen worden? Tja… Jupiter heeft nu eenmaal met maatschappelijke ontwikkelingen te maken – en met inzicht in het grotere geheel. Het lokt discussie uit. In de horoscoop voor Waybuloo staat Jupiter vierkant met Mercurius. Het programma zal niet lijden aan een gebrek aan aandacht.  

Maar wat ik zelf heel erg boeiend aan deze horoscoop vind, is de conjunctie van Jupiter met Chiron, Neptunus en de Maan. Ik zie dit gereflecteerd in de zoektocht naar de fantasie-wereld “Waybuloo”. Het doet mij een beetje aan Shangrila denken. In de serie krijgen de kleintjes ook Yogo les. Yogo is natuurlijk niets anders dan Yoga. Wat enig om op jonge leeftijd met zulke gedachtengoed in aanraking te komen. Ik had heel graag dit met mijn zoon Yogo beoefend. Echtwaar. De Maan staat natuurlijk als symbool voor de kleintjes en Jupiter is heerser van het vijfde huis.

Ongeacht wat de ouders hiervan zeggen, voor mij is het duidelijk. De kleintjes zullen Waybuloo heel erg leuk vinden. 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *