De Jupiter, Chiron, Neptunus conjunctie

Gisteren heb ik een uurhoek gemaakt. Een van de aanduiders was Jupiter. En daar stond hij exact maar dan bedoel ik ook exact conjunct met Neptunus en ook conjunct met Chiron. Ik wil niet het idee wekken dat ik niet wist dat deze drievoudige conjunctie aan zat te komen. Natuurlijk wist ik dat. Maar door die uurhoek mocht het ook in het moment zelf meemaken. Grappig. Maar nu over de betekenis…

De drievoudige conjunctie van deze drie planeten vind ik buitengewoon interessant. De laatste keer dat Jupiter, Chiron en Neptunus conjunct waren was in september 1945 – een maand na het einde van de 2e Wereld Oorlog. Het optimisme keerde terug en de wederopbouw mocht beginnen. Het was een gebeurtenis van mondial belang. Dit jaar hebben we de inauguratie van Barack Obama mogen meemaken. Dit was eveneens een gebeurtenis met dezelfde mondiale betekenis. Kennelijk heeft deze drievoudige conjunctie o.a. te maken met optimisme, nieuwe kansen, en het geloof dat we de wereld een betere plaats kunnen maken.

“Zoals boven, zo ook beneden”. Als astrologen kennen we deze uitspraak heel goed. Zo, wat geldt voor de wereld geldt ook voor ons. We weerspiegelen elkaar. Ook wij mogen her-examen doen. We krijgen ook nieuwe kansen. We mogen ook een breuk met ons eigen verleden bewerkstelligen als dat tot groei en nieuwe mogelijkheden leidt. Maar.. we moeten het wel durven. We moeten wel bereid zijn enige risico’s te nemen. En hier zitten we op het terrein van Chiron.

Chiron is een buitenstaander. Hij is zowel een planetoide als een komeet. Hij volgt dus zijn eigen wetten. Geen andere hemelslichaam heeft deze status. Hij dook in 1977 op en de kans bestaat dat hij ook ooit weer zal verdwijnen. Chiron breekt door de baan van Saturnus en van Uranus, en daagt ons uit dingen anders te doen dan we normaal gewend zijn. Dennis Elwell brengt Chiron in verband met de immigrant mentalitiet. Door ons als buitenstaanders te gedragen, geven we onszelf toestemming om andere keuzes te maken. Buitenstaanders net als buitenlanders, kennen de regels van het spel niet, en zijn vrij andere keuzes te maken en dat doen ze dan ook. Buitenstaanders staan ook vaak met hun rug tegen de muur. Met andere woorden, ze hebben niets te verliezen.

Momenteel ben ik bezig met een aantal workshops over de rol van de conjunctie van Jupiter, Chiron en Neptunus in de huizen van de horoscoop. Mail me voor meer info. In de huidige issue van de Symbolon, heb ik een artikel staan over dit onderwepr.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Elizabeth Hathway DFAstrolS en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *