Liefdes-Astrologie: Het zevende huis

Het zevende huis is een van de zogenaamde hoekhuizen. De overige hoekhuizen zijn, 1,4, en 10. Planeten in de hoekhuizen laten zich zien en werken heel sterk door in de persoonlijkheid. Het is net alsof er een deur open staat waardoor de energie heel makkelijk naar buiten kan treden. Het zevende huis is o.a. het huis van het huwelijk en van relaties. De heerser van het zevende huis en planeten in het zevende huis zeggen iets over de soort partners die we aantrekken en onze houding t.a.v. relaties in het algemeen. Waar zijn we opzoek? Hoe ziet onze wederhelft eruit? Wat hebben we nodig om gelukkig in de liefde te zijn? Wat zijn de valkuilen? Zijn we überhaupt geschikt om met iemand onder een dak te wonen? Om een antwoord op deze en andere kwesties rondom partnerships te vinden, kijkt de astroloog o.a. naar het zevende huis.

Laat ons een voorbeeld nemen. Saturnus als heer zeven, of in het zevende huis, geeft niet zelden aan dat iemand verliefd wordt op oudere partners of op mensen die “Saturnaal” m.a.w. serieus van aarde zijn. Deze stand van Saturnus duidt soms ook op een huwelijk met iemand met een sterke Steenbok inslag, mensen die de Zon of Maan in dit teken hebben. Mensen met Steenbok aan de cusp van het zevende huis nemen over het algemeen, verantwoordelijkheid voor hun relaties.  Ze zijn doorzetters ook als de relatie tegenvalt. Soms kan Saturnus in het zevende huis duiden op karmische relaties of moeilijke partners. Vaak hebben deze mensen heel duidelijk iets samen uit te werken. De teken en tevens het huis waar Saturnus -als heer zeven – staat is ook belangrijk. Stel je voor dat Saturnus (als heer 7) in Tweeling in het 9e huis staat: dit zou kunnen duiden op een buitenlandse partner. Taal en onderlinge communicatie zou belangrijke relatie thema’s kunnen zijn. Indien die Saturnus haaks op Venus zou staan, dan zou dit kunnen inhouden dat men enorm moet knokken voor de relatie. Door zorgvuldig naar alle factoren die met het zevende huis te maken hebben – wordt een beeld geschetst van het complexe terrein van onze relaties. Dit beeld wordt dan in verband gebracht met andere factoren in de rest van de horoscoop.

Maar niet alleen liefdesrelaties vallen onder het zevende huis, ook business partnerships horen hier thuis. Als twee mensen samenwerken aan een project, of een zaak met elkaar beginnen waarin beide mensen gelijkwaardig zijn, is er ook sprake van een zevende huis relaties. Zevende huis relaties werken best – net als een huwelijk – als mensen op een voet met elkaar staan en met elkaar samen kunnen werken.

Huis zeven is ook het huis van openlijke vijanden. Dit zijn de mensen waarvan je weet dat ze tegen je zijn. Hier kan er ook sprake zijn van competitie en strijd. Wanneer een relatie door een crisis gaat  – kan een vijandige houding ontstaan.

Planeten in het zevende huis kunnen soms ook op anderen geprojecteerd worden. Bijvoorbeeld iemand met Mars in het zevende huis die anderen heel argumentatief vindt zonder de eigen rol hierin onder ogen te zien.

Hoe dan ook is het zevende huis een heel belangrijke graadmeter als het over onze eigen relatie met de buitenwereld en met anderen betreft.

Relatieastrologie: Een van Elizabeth’s specialisaties is relatie astrologie. Zij  biedt special advies en inzicht aan mensen die korte of langere tijd een relatie met elkaar hebben en die obstakels tegenkomen, of meer over hun verbintenis te weten willen komen.  Deze gesprekken worden  gekenmerkt door hun diepgang en hun vermogen om de kern van de relatie helder te maken. Indien u wenst u huwelijk of huwelijksfeest op de kosmos af te stemmen, kan Elizabeth helpen om het beste moment te kiezen. Tevens Elizabeth is ook te boeken voor ‘hen parties’. Voor meer informatie stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in De Huizen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liefdes-Astrologie: Het zevende huis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *