Bedrijfshoroscoop: Ria Borst interview

 

Deel 3 interview met Ria Borst. Over de bedrijfshoroscoopDeel 1, Deel 2.
Liz: Je breekt echt een lans voor de zakelijke astrologie.

 

Ria: Ja. Dus is de vraag: hoe kun je de bedrijfswereld duidelijk maken dat je kwaliteit levert. We zijn een opleiding bedrijfsastrologie gestart met allemaal losse modules. Je kunt kiezen uit loopbaanastrologie, duiden van bedrijfshoroscopen, team building, groepshoroscopen enzovoort. We leiden op om in het bedrijfsleven te gaan werken. Daarom vragen we bepaalde tarieven: geen echte zakelijke prijzen maar ook geen hobbyprijzen. Ik denk dat diegenen die zich op het bedrijfsleven willen richten, daar ook voor moeten kiezen.

Liz: Welke datum gebruik je voor een bedrijfshoroscoop? De datum van de inschrijving bij de Kamer van Koophande?

Ria: Nee, dat vind ik persoonlijk een formaliteit. Kijk, je moet ook een naam voor je kind verzinnen en je kind moet aangegeven worden bij de burgerlijke stand, maar dat is niet het moment van de geboortehoroscoop. Ik vind bijvoorbeeld het oprichten van een BV een goed moment of de overname van aandelen wat door een notaris wordt vastgelegd. Het kan ook het moment zijn dat je een grote verplichting aangaat. Ik neem mezelf als voorbeeld. Op het moment dat ik het huurcontract ondertekende, zat ik aan de verplichting vast. Ook dat hoeft nog niet te betekenen dat ik daadwerkelijk iets ga doen maar, weet je, inschrijven bij de Kamer van Koophandel kost een paar tientjes en dat geeft niet de druk om er ook daadwerkelijk iets mee te doen. Je mag je bij de Kamer van Koophandel inschrijven terwijl je dat bedrijf nooit hoeft te beginnen.

 

Liz: Even een persoonlijke vraag. Kun je een boek noemen – het hoeft niet per se een astrologieboek te zijn – dat jou heeft geïnspireerd?

Ria: Erwin Lazlo. Hij is Nobelprijswinnaar en hij heeft het boek “Je kunt de wereld veranderen” geschreven. Hij heeft een aantal scenario’s aangegeven. Dat boek heeft mij enorm geïnspireerd. We kunnen blijven zeggen dat het niet kan, maar het kan wel.

Liz: Wat is de belangrijkste karaktereigenschap die je nodig hebt om in de zakenwereld te kunnen werken?

Ria: Kracht. Kracht. Je hebt heel veel kracht nodig. Ongelooflijk veel. Dat moet ik soms wel uit mijn tenen halen, hoor. Om tegen al die mannen op te kunnen, om tegen dat cynisme op te kunnen, tegen dat zich verschuilen achter een stuk zakelijkheid. Je hebt dus ongelooflijk veel kracht nodig om je daar in staande te houden, bij je eigen dingen te blijven en toch op hun niveau te kunnen communiceren.

Liz: Welke planeet vind je het meest passen bij jouw bedrijf?

Ria: Ik heb hier lang over nagedacht. In mijn bedrijfshoroscoop staat de Zon in Stier en dat past want wat ik wil, is dat bedrijven tot bloei komen. Ik ben zelf wel Uranisch en ik wil dat je hier ook energie krijgt want dat heb je nodig om te bloeien.

 

Liz: Wat zie je als de grote uitdaging voor de business-astroloog in de 21e eeuw?

Ria: De wereld veranderen!

Morgen volgt de laatste deel. Welke boeken neemt Ria mee naar het onbewoonde eiland? Wat kan zij absoluut niet missen?

Het volledige interview is eerder dit jaar gepubliceerd in de ASAScoop, het tijdschrijft van de beroepsvereniging van astrologen, de ASAS.

Laatste deel interview Ria Borst

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *