Horoscoop: Dalai Lama Deel I

 

In verband met de bezoek van de Dalai Lama aan Nederland plaats is dit bericht opnieuw. Het verscheen eerder in 2008. Dit is het eerste deel van een tweeluik. Deel I. De horoscoop van de Dalai Lama. Volgens Chinese bronnen, is de Dalai Lamaa devil with a human face and the heart of a beast“. Zo zou de Dalai Lama zelf verantwoordelijk zijn voor de onrust in Tibet. De onrust zaaiers aldaar worden als “loyal running dogs of the Dalai clique” gezien, terwijl de rellen in Lhasa niets meer zijn dan “het bewijs” dat een boze geest zijn vinger in de pap heeft. Ik heb kennelijk een ander Dalai Lama in Den Haag horen spreken een paar jaar geleden. Ik luisterde naar de stem van een hoog ontwikkelde ziel.

Ik heb gisteren de horoscoop van de Dalai Lama bekeken omdat dit natuurlijk een tijd van hoop en vrees voor hem moet zijn. De Dalai Lama is nu 72 jaar oud en veel van de nieuwe generatie monniken willen een andere – meer militante – geluid horen. Dat deze weg niet de weg van de huidige Dalai Lama kan zijn is duidelijk in zijn horoscoop te lezen.

De Dalai Lama is geboren met Mars in Weegschaal en Mercurius in Tweeling. Dit is de weg van de dialoog en de overtuigingskracht van de redelijkheid. Venus staat conjunct met de grote royale ster, Regulus en de Zon van de Dalai Lama is prominent in het eerste huis. De Dalai Lama straalt de warmte en de waardigheid van de Zon en Venus uit. Zijn boodschap is er een van intelligente matigheid, dialoog, begrip, liefde (Mercurius sextiel Venus), dienstbaarheid (Maan conjunct Neptunus in Maagd) zelf-opoffering en idealisme(Maan/Neptunus oppositie Saturnus). Als we naar de vlieger formatie (grote driehoek in water, met Saturnus oppositie Maan/Neptunus die een sextiel met aan de ene kant de Zon en aan de andere kant met Jupiter) in zijn horoscoop jkijken als een onderdeel van deze horoscoop in zijn geheel dan is het duidelijk dat we heer met een zeer ontwikkelde ziel te maken hebben.

De enige vierkant in de horoscoop is die tussen de twee traditionele mannelijke planeten Zon en Mars. Ik heb het idee dat het overwinnen dit aspect met de incarnatie van de Dalai Lama te maken heeft. Het afzweren van geweld en het omarmen van dialoog en redelijkheid. Zon in Kreeft in het huis van de ziel – huis een – in vierkant met Mars in Weegschaal – in de teken van het minste weerstand.

Deel II gaat over de situatie waar de Dalai Lama zich nu in bevindt. Deel II wordt verschijnt morgen op deze site. E

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen, mensen, mundane astrologie, OlympischeSpelen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop: Dalai Lama Deel I

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *