Dalai Lama: Geen Melige Monk? Of wel?

 

Pluto in Steenbok zet de machtigen der aarde in de vuurlinie. Gordon Brown valt in de soep, de Paus is niets meer dan een herrie schopper, en als we de Trouw mogen geloven, zit er ook barsten in de voetstuk waar de Dalai Lama op zit. Dit begint nu echt interessant te worden. Maar serieus..hier volgt Deel II van de horoscoop van de Dalai Lama.

 

Enige dubbelzinnigheid is te verwachten als iemand Mercurius in Tweeling in de horoscooop heeft. De Dalai Lama beheerst de techniek van twee schijnbare onverenigbare meningen bij elkaar te brengen. Juist hier wordt nu kritiek op geuit. Vooral het feit dat hij in contact heeft gestaan met de CIA, en dat zijn broer in het gewapend verzet gezeten heeft. De kractige Jupiter, Chiron, Neptunus conjunctie die dit jaar plaatsvindt, valt in het negende huis in de horoscoop van de Dalai Lama en is in driehoek met Mercurius. Aan de interviews te zien, heeft hij geen enkel probleem als er vragen over controversieele zaken gesteld worden. Juist dan – laat hij de kracht van zijn overtuigingen zien. Juist dan voel je hoe sterk hij in zijn geloof staat. Boven alles is de Dalai Lama een monnik en een overtuigde realist. De Maan is niet voor niets conjunct met Neptunus in Maagd. De Dalai Lama wil geen valse hoop verkopen. Er zijn mensen die niet met zijn aanpak eens zijn. Dat is prima. Dat zegt hij ook. Maar zijn woorden hebben veel visie. Men denkt dat er geen veranderingen in de verhoudingen zullen komen. En toch… Er is altijd hoop. Wie dacht dat de Berlijnse Muur zou vallen? Wie dacht dat Barack Obama nu in het Witte Huis zou zitten? Optimisme, idealisme en hoop – Jupiter in Waterman conjunct Chiron en Neptunus. Deze energie hangt  als een comfortabele jas om deze man heen. Visie voor de toekomst, het lange termijn denken – dit zijn negende huis zaken.

De progressieve Maan in de horoscoop begint nu zijn reis door het 12e huis, het huis van bijtanken, maar als je de zaken verkeerd aanpakt – ook het huis van de zelfgemaakte moeilijkheden. “Time-Out” echt in retraite gaan – hoort bij huis 12. Zodoende kom je weer in contact met je eigen diepte, je eigen falen, maar ook je eigen successen. Huis 12 – en dat vergeten we wel eens – is ook het huis van verborgen krachten.

Ik vond de Paul Rosenmuller interview met de Dalai Lama heel pijnlijk en zelfs onbeleefd. Praten over zijn “lege handen” en gebrek aan success t.o.v. de Chinese regering. Praten over hoe de Chinees op zijn dood zitten wachten. Yakkes. Ik vond het interview een gebrek aan respect tonen. Maar huis 12 is ook het huis van verborgen vijanden. En dan staat Pluto ook op de cusp van het zevende huis. Er komt zeker nog meer stof naar boven. En zoals ik al eerder schreef, juist dan, wordt de enorme kracht van de Dalai Lama zichtbaar. Pluto conjunct met een hoekhuis – dit is een belangrijk keerpunt. Pluto verenigt zich graag met onzichtbare processen en cusp zeven heeft o.a. te maken met de manier waarop de wereld buiten ons ziet. Het is ook het huis van onze openlijke vijanden. Met Pluto hier zullen deze vijanden heel sterk maar ook deels onzichtbaar zijn.

Vooral de periode rondom januari 2011 is spannend. Dan valt er een solar eclips in oppositie met de Zon van de Dalai Lama, terwijl Saturnus de eclips heerser zijn Mars staat, en transit Mars op zijn Noord Knoop. Pluto is dan direkt en bijna op de descendant. Dit is een pittige periode. Mars heeft met energie, met boosheid, met geweld, met ongebridelde kracht te maken. Maar… in de horoscoop van een geestelijke – zou dit kunnen betekenen dat de Dalai Lama zich juist nu openlijk afstand neemt van enige vorm van geweldadige verzet binnen Tibet. Hoe dan ook – lijkt dit thema te spelen. Misschien zal hij nog duidelijker zijn mening hierover (moeten) geven. Enige wrijving met jongere Tibetanen die graag de wapens willen pakken behoort zeker in deze periode tot de mogelijkheden.

Klik hier voor deel I van de horoscoop.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen, mundane astrologie, Pluto in Capricorn en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *