Venus en Mars in Stier:Vrede zegeviert

Ik verheug me op de opkomende conjunctie van Venus en Mars in Stier die op 21 juni plaatsvindt. Met beide planeten nu al in het teken Stier, zijn er duidelijke signalen vanuit het collectieve, die ons het bewijs leveren dat Venus inderdaad Mars de baas is. Neem dit verhaal als voorbeeld in de Trouw vandaag. De kop luidt “Het is een extreem geweldsarme tijd”..Onder de auspicien van Venus en Mars in Stier komt de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappers vandaag bijeen. Thema? Het onstaan van massaal geweld. Al zouden we anders kunnen denken, blijkt dat geweld in de maatschappij afneemt. In de Middeleeuwen kwam 40 a 50% van de bevolking om door geweld. Nu wordt dat per 100.000 inwoners 10.

Dat Mars met aggressie te maken heeft, wisten we allang. En wie zijn de geweldplegers? “Jonge mannen die een rivaal nodig hebben”. Denk testosterone, denk Mars.

Venus daarentegen kan wel gepassioneerd zijn maar is eerder bezig met beminnen, mooi makerij en verbinding zoeken dan met herrie schoppen en in elkaar slaan. Dit is de reden dat Venus in verband wordt gebracht met de bindende elementen in ons maatschappij, zoals kunst en cultuur.

Om af te sluiten. Venus staat nu in haar eigen teken, Stier. Mars bevindt zich in haar huis en dient zich nu aan haar wetten te houden. Dat het geweld afneemt – is iets wat al langer in de maatschappij speelt. Het onderzoek zelf is dus niet direkt met de conjunctie verbonden. Wat wel relevant is dat deze informatie juist nu in het collectieve vrij komt. Zoals boven zo ook beneden.

Het geweld neemt af volgens onderzoekers omdat we een diepgewortelde gedachte koesteren dat “wij van nature vredelivend zijn”. Venus in Stier – wat mooi eigenlijk. De sociale druk op geweldplegers neemt toe en juist daardoor neemt nu het geweld af.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *