Venus en Mars: Astrologie- Liefdes-dagen

 

De komende dagen staan Venus en Mars bijna conjunct in Stier en vierkant de Noord en Zuidknoop in Waterman. Een mooi moment misschien om bij de liefde stil te staan. De meeste astrologen zijn bekend met het idee dat de maansknopen met onze “karmische opdracht” te maken hebben. Minder bekend misschien zijn de ideeen van Reinhold Ebertin over de knopen. Volgens Reinhold Ebertin hebben de knopen met belangrijke ontmoetingen te maken.  Ja..die ontmoetingen die je leven voor goed – in zowel positieve als negatieve zin -kunnen veranderen. Nou… als dat geen karma is… eet ik mijn ? 

Verder volgens Ebertin hebben we allemaal met de thema’s van de knopen te maken – ook maken ze geen direkte contact met onze geboorte planeten. Het zijn als het ware collectieve thema’s.  

De vorige keer dat Venus en Mars tijdens hun conjunctie in contact met de knopen waren, was in 2002. Toen stond Venus en Mars ook conjunct met Saturnus in Tweeling op de zuidknoop van de maan. En wie stond daar tegenover op de NoordknoopPluto. Toen ik dit zag, gingen de alarm bells bij mij rinkelen. Wat de liefde betreft, was 2002 een heel belangrijk jaar voor mij persoonlijk. In 2002 werd mijn echtgenoot verliefd – maar op iemand anders. Wat gek dat ik dat nou pas ontdek. Nu is de rol van Pluto op de Noordknoop ook heel duidelijk. Ik moest de relatie ontstijgen, want op heel veel fronten hield het mijn eigen groei tegen.  De pijn van Saturnus wil ik natuurlijk niet ontkennen. 

Zo hoe ziet het hemelse plaatje bij deze conjunctie eruit? Belangrijke ontmoetingen staan weer bovenaan de agenda. Ontmoetingen die – misschien omdat Saturnus en Pluto nu niet in beeld zijn – voor minder opschudding zullen zorgen. Venus is ook in haar eigen teken Stier. De man aanbidt de vrouw. Dit lijkt mij wel een prima stand van zaken. Alles bij elkaar opgeteld – zonder Saturnus en Pluto – lopen nieuwe relaties minder risico op belemmering en geheimzinnigheid.

Over deze stand schrijft Reinhold Ebertin: Een gepassioneerd bij elkaar komen; warme co-operatie, goede samenwerking. De behoefte om een unie gebaseerd op de liefde te vormen. Goede tijd dus om te trouwen!

De komende weken – tot de conjunctie op 21 juni – ga ik veel aandacht aan de liefde en relaties besteden…Dus vooral..blijven  lezen..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *