Jupiter Retrograde…Verkiezingen Iran

Op zondag ging Jupiter retrograde lopen, en ik stelde mezelf de volgende vraag. Waarom wordt er zoveel aandacht aan Mercurius retrograde besteed, en zo weinig aan Jupiter retrograde ? Indien Jupiter nou echt een hogere octaaf van Mercurius is, dan zou je verwachten dat de hinderlijke communicatie storingen/problemen die wij aan Mercurius retrograde wijten, tien keer erger zouden zijn met Jupiter. Neem nou de verkiezingen in Iran. Op vrijdag stond Jupiter stil alvorens zijn negatieve fase in te gaan. De 17e eeuwse astroloog, William Lilly vergeleek het stilstaan van een planeet met een zieke die in zijn bed kruipt omdat hij begint zich niet lekker te voelen. Je weet het al…Dit kan even duren. Jupiter heeft met de democratie te maken, met vrijheid van meningsuitingen, met inzicht, visie. Als Saturnus de strenge leraar is (denk President Mahmoud Ahmadinejad) dan is Jupiter zijn wat vriendelijke tegenpool (Mir Hossein Mousavi ).

De krachtmeting tussen Al Gore en George W. Bush van nov 2000,vond plaats onder een stilstaand retrograde Mercurius. Deze verkiezingen blijven tot de dag van vandaag zeer controversieel. Hetzelfde geldt nu voor de krachtmeting in Iran tussen de conservatieve Ahmadinejad en de meer openlijke Westerse gezinde politicus Mousavi. Ook in Iran is de manier waarop de stemmen geteld zijn – en hoe de resultaten naar buiten gebracht zijn, reden om bedenkingen bij de uitslag te heben.

Op dit moment staat Uranus in Vissen in transit op de Mars, Mercurius conjunctie in Vissen in de horoscoop van Iran ( Iran: 1 april 1979, 15.00, Teheran. bron Book of World Horoscopes, Nick Campion). Er gaat nu een stem op voor vrijheid en democratie – dit is op en top Uranus. Maar tegelijkertijd staat Saturnus in transit op de Noord Knoop van Iran. De huidige President – zit heel sterk in de zadel. Venus is nu in Stier – conjunct met de midhemel in de horoscoop van Iran. Ik verwacht geen concessies van de regering, geen re-count, of her- verkiezingen. Saturn staat nu sterker dan een week geleden. Mercurius zijn heerser, is immers nu in zijn eigen teken, Tweeling.

Als de Amerikanen zich beroofd voelden na de overwinning van Bush – zal de teleurstelling tien keer groter zijn bij de Iraniers en de consekwenties waarschijnlijk ook.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, voorspellingen en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *