Astrologie liefdesweek: Venus en Mars

 

Liefdesweek: Mars, de rode planeet, is geassocieeerd met onrust, en oorlog, maar ook met passie. Vandaar dat we rode rozen geven op Valentijnsdag. Mars in de horoscoop geeft onze daadkracht aan, maar heeft ook te maken met onze seksualiteit. Venus is de verleidster maar als Mars goed in het liefdespel zit, dan zeggen we “Ik wil met je vrijen”. Dus terwijl Venus terecht de planeet van de Liefde genoemde mag worden, mogen we de rol die Mars speelt in het liefdes-spel niet onderschatten. Wanneer twee mensen

een enorme wederzijds sexuele aantrekkingskracht voor elkaar voelen, dan kunnen we bijna zeker zijn dat Mars in beide horoscopen geactiveerd is, veelal door de Venus van de ander. Mars is de grote passie en de kracht van de begeerte. Venus kan ook de femme fataal  zijn, die door haar controle over het liefdespel, macht over de ander uitoefent.

Met sterke Venus contacten alleen, zou een relatie puur platonisch kunnen blijven, maar zodra Mars een belangrijke rol gaat spelen, komt de behoefte aan physieke uiting van de liefde steeds sterker naar voren. Mars wil de daad, de sexuele contact.

Afhankelijk van de positie van Mars in de horoscoop, en de onderling aspecten die deze planeet maakt, krijg ik als astroloog een beeld van iemands sexualiteit. In de horoscoop van een vrouw, geeft de stand van Mars ook informatie over haar partner keuze. Welke type mannen vindt zij aantrekkelijk?

Natuurlijk heeft Mars niet enkel maar met de sexualiteit te maken. Het geeft iemands daadkracht in het algemeen aan. Maar in dit korte artikel heb ik het eigenlijk alleen over de zeer belangrijke rol die Mars in ons liefdesleven speelt.

Morgen meer over Venus….

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties, astrologie voor beginners en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *