Astrologie/Relaties en het zevende huis

 

Onze relaties vallen onder de heerschappij van het zevende huis van de horoscoop. De teken die op cusp zeven staat zegt dus ook iets over de soort relatie die we nodig hebben. Hier volgt een korte opsomming van alle tekens op de cusp van het zevende huis. Indien je Ram op de ascendant heeft staan dan heb je Weegschaal op huis zeven. Weegschaal op zeven betekent harmonie zoekend. Venus als heer zeven – zegt dat liefde en een goede dialoog essentieel zijn voor het geluk. Weegschaal wil feedback. Schorpioen op zeven: diepgang op het gebied van relaties. De seksuele kant van de relatie is belangrijk. Deze persoon kan de seksualiteit gebruiken om diepe persoonlijke veranderingen op gang te zetten. Jaloezie zou ook kunnen. Booschutter op zeven: vrijheid, beweging, avontuur op het gebied van relaties. De behoefte hebben om met je partner iets “groots” te ondermen – een wereld reis maken bijvoorbeeld. Steenbok op zeven: serieus bezig op het gebied van de liefde. Deze persoon wil zekerheid en een formeel verbintenis met de ander. Ambitie op het gebied van relaties. Waterman op zeven: gelijkheid op het gebied van relaties. De partner wordt hier als vriend en maatje gezien. Deze personen willen ook vrijheid hebben. Aparte relaties- man zes maanden van het jaar weg bijvoorbeeld. Vissen op zeven: opgaan in de partner. Deze persoon zal door zijn relaties  leren grenzen te stellen. In de jeugd zal hij op zij vrij makkelijk in de ander opgaan. Dit kan gelukzalig zijn maar ook problematisch. Waar staat Jupiter heer zeven?? Ram op zeven: direct en uitgesproken. Deze persoon is een soort jagers figuur. Hij wil de hart van de ander veroveren. Vurige relaties of de behoefte aan ruzie maken, zou ook kunnen. Mars is de heerser van Ram… kijk dus goed naar Mars. Stier op zeven: dit lijkt een beetje op Weegschaal want beide tekens zijn door Venus beheerd. Deze persoon wil ook harmonie en stabiliteit maar kan ook nogal bezitterig zijn. Conservatief op het gebied van relaties zou ook kunnen. Deze persoon houdt niet van experimenteren. Kijk ook naar Venus!! Je moet altijd kijken wat de heerser van het teken doet. Tweeling op zeven. Speelse relaties. Luchtige relaties. Communicatie is hier ook heel belangrijk. Tweelingen kunnen ook de behoefte aan een vlucht route hebben. Ze willen niet te serieus doen. Kijk naar Mercurius? Samen werken in de winkel! Waar staat hij en welke aspecten staan erop? Kreeft op zeven: koesterend en bemoederend. De kreeft bindt zich – en kan gauw iets hebben van “deze partner is van mij”. De partner kan als object worden gezien. Kreeft moet bepaalde angsten overwinnen en leren los te laten. Leeuw op zeven: trots zijn op de partner. Leeuw wil graag kunnen zeggen “DIT is mijn man/vrouw/parnter….” Leeuw is een vaste teken – deze persoon doet zijn best om de volle potentie van de partner boven water te halen. Ziet de goede kwaliteiten in de ander. Maagd op zeven: bescheidenheid. Deze persoon kan een partner enorm ondersteunen – zijn of haar energie achter de partner zetten. Het kan ook kritisch maken of perfectionistich.

Bij astro dienst kun je een gratis horoscoop laten tekenen – zodoende kun je ook zien welke teken je op huis zeven hebt staan. Reacties? Graag…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *