Mercurius vierkant Saturnus

Ik ben bezig met een schrijf projekt. Na lange jaren van bloggen ben ik rijp voor een uitdaging. De laatste weken zit ik dus vaker met mijn hoofd in boeken met titels zoals “Magic, Science and Religion” of “De brieven van Marsilio Ficino”. Dit is heel ander leesstof dan “Planeten in Transit” . Maar… gisteren realiseerde ik me dat ik het schrijfwerk zelf serieus onderschat heb. Ik dacht dat een 4.000 woord essay uit de duim gezogen kon worden. Een mens is kennelijk nooit te oud om iets nieuws over zichzelf te leren. Maar…. wat zie ik daar aan de horizon? Is dat Mercurius vierkant Saturnus

Al maken Mercurius en Saturnus geen contact met planeten in mijn eigen horoscoop, kan ik alsnog profijt aan de vierkant hebben. Mercurius (o.a.denkprocessen) wordt nu op een bijzonder krachtige manier door Saturnus uitgedaagd. Saturnus is de planeet van de materie, de werkelijkheid waar je niet over heen kan stappen. Deze vierkant is erg op het resultaat gericht. Dit komt door de druk die Saturnus op Mercurius uitoefent. 

Tweeling haalt wel de intelligentie van Mercurius naar voren, maar ook de oppervlakkigheid. Saturnus in Maagd daarentegen is een vitter. Hij wil goed werk zien, het beste resultaat. De eisen van Saturnus zijn zwaar voor Mercurius – die ineens veel meer oog voor de details moet hebben. Maar… Saturnus is in het teken Maagd en dat betekent dat Saturnus houdt van Mercurius en alles waar hij voor staat. In de context van een project afmaken, is er geen sprake hier van een vijandige vierkant – eerder van een zeer constructieve.

Dus…krijgt Liz haar opdracht af??? Ik laat het je beslist weten… De sterren zeggen op het nippertje!

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *