Horoscoop Analyse: Het achtste Huis

Het achtste huis is het huis van o.a. de dood en zaken die met de dood te maken hebben, bijvoorbeeld erfenissen. Erfenissen zie ik zelf in een brede context. Dit gaat niet alleen over het bezit dat je van je ouders of andere familie leden erft. Het achtste huis heeft m.i. ook met erfelijke ziekten te maken, die ook dodelijk kunnen zijn. Onze DNA is onzichtbaar, maar het zit bomvol informatie over ons lichaam. Hier vinden we ook de talenten die een erfelijk karakter hebben. Zoals bijvoorbeeld een musicale talent dat in een familie door de generaties heen loopt.  

Het achtste huis wordt vaak het huis van het occult, of het verborgene genoemd. We hebben hier met onzichtbare processen te maken. Ook de persoonlijke psychologie en interesse in psychologie vallen onder dit huis. Mensen met veel planeten in het achtste huis hebben vaak diepe interesses. Ze houden van onderzoek doen, speuren naar feiten. Ze willen altijd dieper en willen zich niet op de oppervlakte houden.

Omdat het achtste huis met het verborgene te maken heeft, soms vinden we hier gebeurtenissen die diep verstopt zitten. Een bijna doodservaring bijvoorbeeld, waar de horoscoop eigenaar liever niet over wilt praten. Vaak kunnen zulke gebeurtenissen diepe sporen achterlaten, zeker als het om een ongeluk gaat, wat in de kindertijd gebeurd is.

Het achtste huis is de tweede van het zevende. Dit betekent dat het ook te maken heeft met het inkomen van de huwelijks partner of de rijkdom van de partner.

Veel planeten in het achste huis laten een grote belangstelling zien voor de verborgene. De persoon in kwestie is alles behalve oppervlakkig. Saturnus in acht echter kan problematisch zijn. Soms zie je enorme angst voor de dood en voor het hiernamaals. Af en toe zie je ook dat de persoon een bijna doodservaring meegemaakt heeft. De les van Saturnus in acht is te leren kijken naar de eigen angsten want hoe meer kennis van zaken des te minder angst de persoon heeft.

In het verleden was het 8e huis een van de belangrijkste huizen. De astroloog keek eerst hierna voor de rest van de horoscoop te bestuderen. Mensen stierven toen veel jongere dan nu. Het had weinig zin om de rest van de horoscoop uit te diepen, zonder eerst te hebben gekeken hoe lang de horoscoop eigenaar zou leven.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in De Huizen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *