Michael Jackson, Maansverduistering, o.a

Vandaag vindt er om 11.38 lokale tijd, een maansverduistering plaats. De Maan staat op dat moment op 15 graden 32 Steenbok, en de Zon op net zoveel graden in het teken Kreeft. In de mundane astrologie, staat de Maan o.a. voor het volk en voor de emoties natuurlijk en die worden nu door de Zon, uit het zicht gehouden. De Zon is nu dus “sterker” dan de Maan en laat zich van zijn krachtige kant zien. Het voorpagina van Trouw vandaag toonde
schokkende beelden van het bloedbad in Xinjiang in China. Het volk – de Maan – bebloed en onderdrukt – ziehier de glorieuze Zon!! Vandaag vindt ook de begrafenis plaats van de King of Pop, Michael Jackson. Er zijn duizenden politie ingehuurd in LA om er voor te zorgen dat de verwachtte 700.000 fans, zich aan de regels houden. Zonder ticket mogen deze mensen niet eens in de buurt komen waar de memorial voor Michael Jackson plaatsvindt. De Maan staat conjunct met de vaste ster Vega, die qua invloed – een Mercurius en Venus karakter heeft. Deze ster wordt vaak in verband met kunst en schrijf talent gebracht, en Michael Jackson (zelf een Maagd) was zonder twijfel een entertainer zonder weerga.

Los van het feit dat het hier om een maansverduistering gaat – blijft het natuurlijk wel volle maan. Onderzoek heeft bewezen dat bij volle maan, er meer ongeregeldheden plaatsvinden dan normaal. In Brighton bijvoorbeeld – worden rond volle maan, extra politie ingezet om de toename aan incidenten het hoofd te kunnen bieden. Ik ben benieuwd hoe het vandaag in LA gaat lopen.

Maar wat betekent deze eclips voor ons persoonlijk? Ik denk dat de periode rondom een maansverduistering, een tijd is waar een poging moet worden genomen om het het hoofd over de gevoelens te laten zegevieren. Soms kan dit tot moeilijke keuzes leiden, en toch…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in maanfasen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *