Astrologie: De tuin van Simon Vinkenoog

Ik lees niet vaak Nederlandstalig poezie. Heel af en toe.  En toch was Simon Vinkenoog voor mij geen onbekende. Ik heb hem nooit persoonlijk ontmoet – al hoewel het had gekund. Hij was iemand van het volk – en kwam vaak onder de mensen in de grote stad Amsterdam. Nee…wat een band schept tussen Simon Vinkenoog en mij – was zijn volkstuin. Ik heb er namelijk ook een. En ja..binnen de grenzen van de stad behoren wij tot een andere ras, een andere groep, die een groene plek nodig hebben om in contact te blijven met  de  echte, “echte” wereld. De horoscoop van Simon Vinkenoog (18 juli 1928, ter Amsterdam). Ton Brakenhoff kwam met een tijd van 09.10.

vink

Ik vermoed dat in veel opzichten Simon Vinkenoog een verlegen man was. Zijn Zon in Kreeft staat ongeaspecteerd in 25 graden Kreeft. Interessant dat er op 22 juli een zonsverduistering plaatsvindt in 29 graden Kreeft. Eclipsen werken voor en achteruit in de tijd. Ze trekken gebeurtenissen naar zich toe. Zo ook in de horoscoop van Paris Jackson. De lunar eclips op de dag van haar vader’s begraffenis, viel op haar maan in Kreeft.

Mercurius vierkant Uranus in de horoscoop van Simon Vinkenoog zal een enorme stimulans voor zijn creativiteit zijn geweest. Hier vinden we dat avantgardistische terug en ook de innerlijk drang om zich uit te drukken in de taal. Uranus brengt een aparte oeuvre tot stand. Iemand die zijn weg zocht buiten de gebaande maatschappelijke wegen.

Pluto in Steenbok…maakt zich op om de oppositie met Simon Vinkenoog’s Mercurius te maken. Misschien duidt dit op werk dat nog niet gezien is en dat nu postuum uitgebracht zal worden. Hoe dan ook… afgelopen week zaterdag, verloor de stad Amsterdam een van zijn geliefde zonen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *