Horoscoop: Yuri van Gelder

Met Saturnus bijna stationair op de Jupiter/Uranus conjunctie van Yuri van Gelder, komt hij weer in  het nieuws. Gisteren op het voorpagina v.h. Parool “Van Gelder vierde zijn feestje te vroeg”. Pas bij een huldiging in het Holland Heineken House had hij een biertje mogen drinken. Reden om dit oud stukje van de kast te halen (gepubliceerd 15/7/2009). Mensen die mijn YouTube horoscoop van deze week hebben gekeken… weten dat ik het over discipline had en plicht. Eerste de plichten dan pas de plezier!

De “Lord of the Rings” , Yuri van Gelder snuift cocaine.  Waarom zou je daar vreemd van opkijken eigenlijk? Hij is niet de eerste en zal zeker niet de laatste in de sportwereld zijn die betrapt wordt op het gebruik van genots en andere verboden middelen.  Toch liet het nieuws mij niet onberoerd.  Al ben ik zelf geen Nederlander, voelde ik me een beetje trots toen Yuri van Gelder wereld kampioen werd. Die man zag er zo ontzettend mooi uit tussen die rings. Dus..wat is er hier aan de hand? Geeft de horoscoop de  aanleg voor dit soort drugs weer?

yuri12

Wat opvalt in de horoscoop van Yuri van Gelder is (20 april 1983, tijd onbekend) is de oppositie tussen Saturnus in Scorpio en de Zon in Ram.  De  Zon staat in de teken waarin hij wordt verhoogd. Hieruit al zie je de aanleg voor top-prestaties. Deze oppositie geeft een ijzeren discipline weer, werken is de “credo” hier. Saturnus is een harde leermeester en in Schorpioen is hij extra streng. Dit heeft iets Calvinistisch: “plezier hebben??? Off with his head”!! l. De Zon is ook in nauwe oppositie met Pluto – Koning van de Onderwereld. Drugs behoren tot een parallel universum – en mensen die ze gebruiken – mogen dat niet overal openbaar maken. Yuri van Gelder had vijanden, mensen die misschien jaloers op zijn succes waren. Hoge bomen vangen altijd veel wind.

Maar waarom cocaine? Cocaine geeft energie, geeft overmoed, voedt de ego. Zon verhoogd in Ram  heeft dat misschien nodig om onder de druk van Saturnus uit te komen. En eenmaal begonnen…staat Neptunus met open armen de zonderaar op te vangen. “Kom lekker naar mij…” Neptunus kan heel goed de rol van “sirene “spelen. Neptunus verleidt menvan hun koers af, lokt ze. De nauwe driehoek tussen Zon en Neptunus  in de horoscoop van Yuri van Gelder – heeft ervoor gezorgd dat zijn cocaine gebruik uiteindelijk een ‘habit” werd. Dan kreeg Pluto meer ruimte in zijn leven en de geheimzinnigheid nam toe.

Wat natuurlijk ook speelt, is dat Yuri best een feestvarken genoemd mag worden. Hij heeft Jupiter conjunct Uranus in Boogschutter opposiet Venus in Tweeling. Boogschutter is graag onder de mensen en Tweeling is super sociaal. Dus de spanning tussen zelf-discipline, plezier, en een enorme talent hebben leidt tot grensoverschrijfdend gedrag.

Maar…de horoscoop laat veel kracht zien. Misschien wordt Yuri na een tijdje in de rehab een “born again Christian” of iets dergelijks. Neptunus kan zich op allerlei manieren neerzetten. Hoe dan ook dat strenge…Zon/Pluto/Saturnus gedoe…heeft een positieve Neptunus nodig. Als de drugs weg zijn…komt er beslist wel ruimte voor iets nieuws, iets anders.  Yuri heeft binnenkort ook zijn Saturnus terugkeer… Een goede tijd dus voor hem om zijn leven over een nieuwe lest te gooien. Hoe dan ook… We hebben van je genoten Yuri . Je werd niet voor niets “Lord of the Rings” genoemd.  We zullen je blijven volgen…..

P.S. Sindskort heb ik een YouTube channel: Astrovizier. Wordt abonnee 🙂

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen beroemdheden en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *