Astrologie: Keek op de Week door Elizabeth Hathway

cuc

Een nieuwe week voelt een beetje als een schoon blad. Alles is – in feite mogelijk.  Misschien uit de leegheid die ontstaat als mijn zoon voor zijn jaarlijkse “twee weken vakantie met papa” gaat – had ik vanochtend heel sterk de behoefte om naar de planeten standen voor de komende week te kijken. Want…wat ga ik nou allemaal doen? De ruimte voelt onwerkelijk groot.  Vorige week was er de solaar eclips – waar ik helemaal niet over geschreven heb. Het is de langste van de eeuw geweest..en goed zichtbaar ook. Toch vond ik het – in een schaal van een tot tien, een matige score hebben. De heerser van de eclips – de Maan stond sterk in haar eigen teken Kreeft – en de knoop stond niet eens in Steenbok.  Dus… een vakantie onderbreken om hierover te schrijven?? Toch heb ik wat mailtjes hierover ontvangen. Wat zal het betekenen…

Maar deze weken ga ik lekker eigenwijs doen.. Wat is interessant astrologisch gezien? Bijvoorbeeld de  Mercurius/Jupiter oppositie die op donderdag exact is. Mercurius is Leeuw toont sterke leiderschaps kwaliteiten maar Jupiter retrograde haalt hem onderuit. Iets uit het verleden kan zout in het eten gooien. Een rumoer, een stukje oud nieuws dat weer uit de goot wordt gehaald. Jupiter met Neptunus ook…meer schandaal die een leider treft? Wie is kwetsbaar…Berlusconi. Hmmm…. En die eclips viel op zijn Pluto. Oh Heerlijk. Maar op het persoonlijke vlak..Mercurius/Jupiter moet opletten de zaken niet groter te maken dan ze al zijn.  Dit is een nogal dramatische oppositie. Misschien ga ik deze week naar het theater. Goed plan.

Komkommer tijd? Nou niet helemaal. Onder de wassende Maan moet de mens wat ondernemen. De Zon/Maan driehoek op vrijdag wordt heerlijk door Mars gevoed. Dit geeft dynamiek. Vuur wil actie en Mars in Tweeling verzint altijd wat. Misschien een fietstocht – met pup in het mandje voorop?

De energie streeft voort… Zondag is de Maan conjunct met Pluto en in oppositie met Venus. Dit kan problematisch zijn vooral als men over emotionele zaken zwijgt. Gevoelens binnen houden? Doe maar niet. Het is een schone kunst om onder dit soort aspecten de vinger op de zere plek te durven leggen. Pluto is een zeer helende kracht maar alleen voor diegene die durven de situatie onder ogen te zien. Venus in Kreeft is sensitief…maar ondersteunt de Maan. Pluto krijgt volop de ruimte. Dit kan dus zowel positief of negatief uitpakken – maar intens wordt het zowieso. 

Fijne week….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *