De huizen: Het negende huis

door

Het negende huis is het huis van verre reizen. Hier ga je de wijde wereld in – in ieder geval verder dan België !! Eenmaal in de trein, vliegtuig of wat dan ook… begint het leerproces. Leren door ervaring is een kern principe van het 9e huis.  Mensen met veel planeten in negen, lezen ook vaak boeken over andere culturen of willen graag een andere taal kunnen spreken. Venus in negen, zie je soms dan ook in de horoscopen van mensen die met een buitenlander getrouwd zijn. Venus = liefde, 9= buitenland. Terwijl Maan in negen zie je vaak in de horoscopen van mensen die in het buitenland wonen of een huis in het buitenland hebben.

Het negende huis is ook het huis van het hogere onderwijs. Een studie aan de Universiteit is een zaak van het negende huis. Aan de hand van de planeten in dit huis, krijg je een beeld van iemands intellectuele interesses en kun je als astrologe advies over de studiekeuze geven. Als er geen planeten in dit huis zijn, wil dat natuurlijk niet zeggen de persoon in kwestie niet naar de universiteit gaat of geen zin heeft in studeren. Als het 9e huis leeg is, kijk je dan naar de heerser van het huis.

Planeten in een bepaalde huis, geven aan dat er hier iets speciaals gebeurt. Wat dit is, zie je aan de hand van de planeten zelf en aan hun aspecten.

Het negende huis is ook het huis van hogere kennis. Hieronder valt filosofie, religie en ook astrologie. Planeten in dit huis laten dan ook belangstelling voor de geesteswereld zien. Hier wil men zich bloot stellen aan ideeën en concepten die het eigen levensbeeld helpen te bepalen. Waarden en normen zijn een tweede huis issue, maar het negende huis is vaak de filosofie die hierachter schuil gaat.

Uranus in negen heeft vaak met reizen te maken die heel plotseling tot stand komen. Uranus wil ook naar verre oorden – wil een niet alledaagse avontuur meemaken. Saturnus in het negende huis daarentegen kan angst voor reizen geven. Men is dan bang dat er iets gebeurt. Wil het zekere niet voor het inzekere inruilen. Als Saturnus wel op reis gaat, gebeurt er inderdaad heel vaak wat.  Men verliest het pasport of iets dergelijks. Maar eigenlijk waar het om gaat is de ervaring dat het allemaal wel weer goed komt. Men zegt niet voor niets dat angst (Saturnus) een slechte raadgever is.

Het negende huis is ook het huis waar dromen onder vallen. Via dromen kan soms informatie verkregen worden over dingen die gaan komen. Dromen kunnen een voorspellende karakter hebben en zijn dus ook een vorm van  “hogere kennis”.   Dromen verschaffen ook wijsheid en inzicht.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie voor beginners, De Huizen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op De huizen: Het negende huis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *