Hannelore Goos: Astrologisch Voornamenboek

 name

Het Astrologisch Voornamenboek is ontsproten aan de geest van de in Duitsland wonend astrologe Hannelore Goos. Toen ik er over las, wilde ik het boek meteen hebben en deed een verzoek om een review-kopie. Gisteren belandde er een exemplaar op mijn deurmat. De opzet van het boek is simpel. Bij elke naam staat er een astrologische correspondentie. Laat ons mijn naam als voorbeeld nemen, Elizabeth. Volgens Goos – is Elizabeth een Pluto, Kreeft naam.  Daar kan ik me helemaal in vinden.  Elizabeth is mijn beroepsnaam – als ik iets schrijf – doe ik dat onder die naam. Mijn werk is erg Plutonisch en ik heb Pluto op mijn midhemel en Schorpioen op de ascendant. Thuis heet ik Liz. De planeten die bij Liz horen zijn dan Chiron en Stier.  Ook dit klopt aardig.  Thuis ben ik een heel ander mens. Stier, Chiron? Ja.

Met het Astrologisch Voornamenboek in hand ging ik gretig opzoek naar de namen van mijn familie leden, vrienden, en dan de ex-en natuurlijk. Steeds weer voelde ik die erkenning. .. aha… Uiteindelijk rijst de vraag, hoe kwam Hannelore Goos aan die correspondenties? Er is in ieder geval veel literatuur geraadpleegd maar het geheim van haar “methode” kan of wil ze niet prijsgeven. Hannelore Goos doet er heerlijk geheimzinnig over: “Deze methode kan hier om auteursrechtelijke redenen niet gepresenteerd worden”. Mmmm… Als het puntje bij paaltje komt, vind ik dit niet eens zo relevant. De reeks namen – sommigen waarvan zijn heel oud en mij onbekend -zijn zo leuk en dan steeds de bekende symboliek erbij.

Zelden raad ik een boek aan. Dit boek is een uitzondering. Het staat garant voor uren lang plezier.  Nou, waar was ik gebleven…? Vedastus – Uranus, Waterman, Violetta Mercurius Stier…. Voor informatie over dit boek, bezoek de website, of stuur een email naar: GardenStone@boudicca.de

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in boekrecensies en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Hannelore Goos: Astrologisch Voornamenboek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *