Pluto in het spel, zet communicatie onder druk

bigquestions

De afgelopen week is de spanning in de communicatie goed voelbaar geweest. In Rotterdam heeft de ontslag van Tariq Ramadan voor de nodige ophef verzorgd – terwijl velen in de UK en de VS nog niet van de schrik zijn bijgekomen van de vrijlating van Abdel Basset-al-Megrahi (de Lockerbie bomber?).  Het draait steeds om de communicatie – het boodschap – en de communicatie heeft onder druk gezeten.  Schokkende berichten = Mercurius in Maagd oppositie Uranus vierkant Mars. Deze combinatie staat garant voor controversie natuurlijk.  Het kan haast niet anders. En nu? Deze week wordt de boel nog ingewikkelder….

Mercurius in Maagd doet het opzich prima. Een planeet in de eigen teken is in staat controle uit te oefenen maar deze week schuift Mercurius door naar Weegschaal. Eenmaal daar maakt hij een vierkant met Pluto terwijl Mars ook een stap vooruit in de dierenriem doet en zijn plek in Kreeft inneemt. Je raadt het al. Eenmaal in Kreeft, maakt Mars gelijk een oppositie met dezelfde Pluto.  De effect is een hoofd t-kruis met Mercurius in Weegschaal als uitlaatklep. De communicatie komt hierdoor nog meer onder spanning te staan. Alleen nu komen er veel meer emoties boven water drijven. Mars in Kreeft kan boosheid, verdriet, ruzie en wraak betekenen. Denkend terug aan de UK…. Pluto zal dat wat verborgen is… aan het licht brengen. Mocht er geheime gesprekken zijn geweest tussen Gordon Brown en Kolonel Kadafi dan zal het bewijs hiervan ongetwijfeld boven water komen drijven.

Met Mercurius in Maagd heeft de ratio toch veel ruimte gekregen:praten;overleggen; met argumenten overtuigen. De toespraak van de Schotse minister MacGaskill was wat de inhoud betreft mooi opgebouwd maar nu moet de Britse regering onder leiding van Gordon Brown zien wat voor een ellende ze over zich heen geroepen hebben met hun achterbakse manier van business doen. 

Waar het om gaat onder zulke aspecten – zeker omdat Pluto in het spel zit – is openheid, duidelijkheid, en “transparancy”. Wees onberispt in je doen en laten. Eerlijk zijn. Alles waar een geurtje aan zit vermijden. Mercurius in Weegschaal kan ook veel goeds bieden – zeker als hij van twee kanten onder druk wordt gezet. De voor en nadelen goed opwegen en aan de hand daarvan een beslissing nemen. Fijne week…..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, mundane astrologie en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Pluto in het spel, zet communicatie onder druk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *