Keek op de Week: Zon conjunct Saturnus

merc

Deze week vrijdag is het acht jaar geleden dat twee vliegtuigen de Twin Towers in as legde. Acht jaar – en twee oorlogen later – en we zijn er nog steeds niet uit de moeras. Een ding is zeker, komende vrijdag zal de Zon weer schijnen op de plek des onheils, politici en familieleden zullen kransen leggen en veel New Yorkers zullen opnieuw bij de gebeurtenissen van acht jaar geleden stilstaan. Het is erg moeilijk om het verleden achter ons te laten. We zien dit ook elke dag in ons eigen leven. Vanochtend op school – kwam een moeder naast me staan. Na vijfentwintig jaar huwelijk is ze aan het scheiden. Dat gaat met vallen en opstaan en veel ruzie en gedoe.  Het doet pijn.  De moeder was fel en fier. De vader vertrok vroegtijdig – bijna in tranen.

Deze week staat Mercurius retrograde en zoals je kunt lezen – is mijn eigen stemming heel beschouwend. “Reflective” zeggen we in het engels. Ik denk soms hoe fantastisch het zou zijn als mensen hun baggage achter zich konden laten. In consulten kom ik erg veel pijn en ellende tegen die verbonden is met een verre verleden, met relaties die stuk gingen, met rot relaties met ouders die beter geen kinderen hadden moeten krijgen.  En steeds die verdriet over iets wat voorbij is.

Deze week loopt de Zon in op Saturnus, terwijl Saturnus nog altijd zijn oppositie met Uranus maakt.  Ik ben weliswaar een Steenbok maar ik voel me veel meer met Uranus verbonden dan met Saturnus. Mijn opdracht deze week voor mezelf is: Be Here Now.  Ik wil het idee van “mindfulness” toepassen wat ineens zo populair aan het worden is. Het idee dat alles gebeurt nu. Morgen is er nog niet en gisteren is verloren. Het is bijna revolutionair om te zeggen: Forget the Past – maar ik zeg het toch. We kunnen niet onbekommerd en met alle aandacht in het nu zijn – als we teveel bezig bent met wat geweest is.

Over de Venus/Jupiter oppositie zal ik artikel schrijven later in de week. Nu ben ik veel te …Zon/Saturnus. Venus Jupiter komt er even niet tussen….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Keek op de Week: Zon conjunct Saturnus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *