Zon conjunct Saturnus: Week horoscoop

300px-Saturn2

Vanouds wordt een Zon/Saturnus conjunctie als moeilijk gezien. De Zon wil het stralende middelpunt van de belangstelling zijn – terwijl Saturnus meer van de schaduw houdt. De Zon is warm – Saturnus daarentegen is koud. De Zon staat als synoniem voor het leven – terwijl Saturnus met ouderdom en het einde des dagens te maken heeft. De oude man met de zeis… dat is Saturnus. In mijn ervaring met cliënten door de jaren heen, kom ik verschillen tegen in hoe men met deze conjunctie omgaan. Er zijn mensen die heel serieus en verantwoordelijk werk doen. Ze hebben een enorme concentratie vermogen.  Soms pakt de conjunctie heel zwaar uit: mensen die steeds in een soort gevecht met  omstandigheden verwikkeld zijn. Er zijn ook van die mensen die hun lijden niet durven los te laten. Jaar op jaar lijkt er nauwelijks wat te veranderen. Saturnus is goed in het laten stagneren en uitkristalliseren maar wel met een doel: de werkelijkheid moet tot de bot doordringen. Karma is heel Saturnaal. En Zon Saturnus kan duiden op het uitwerken van een genomen besluit.

Maar dikwijls gebeuren er wonderen in de horoscopen van Zon/Saturnus mensen.  Je hebt van de cliënten die ineens een sprong maken. Net als je denkt er niets zal  veranderen…. breken ze uit hun ketenen en doen ze iets radicaal. Waarom? Hoe werkt dat?

Van Saturnus wordt gezegd dat hij een harde leermeester is – en dat is hij vaak ook. Saturnus heeft misschien iets met louteringsprocessen… en als de werkelijkheid goed wordt gekend.. kan je het ontstijgen. En dit is wat ik wel vaker zie in de horoscoop van mensen die uit hun Uranus oppositie (rond e 42e levensjaar) komen.Ze maken hun ketenen los en lachen om het leven. Van Steenbok (het Saturnus teken) zie je ook de levensvreugde met de jaren toenemen. Ze worden oud geboren…en worden steeds jonger van geest.

Deze week worden de gecombineerde krachten van Zon conjunct Saturnus tegenover Uranus gezet. Denk aan een geforceerde doorbrak, of aan een radicale beslissing dat op hoog niveau (de Zon) wordt genomen. De bewustzijn van een probleem dat lange tijd speelt brengt inzicht en vernieuwing. Eveneens kan de oppositie duiden op weglopen van de discussie tafel. Een breuk.

Hoe dan ook is het een interessante week. Ik ga op het nieuws letten en zal de draad  goed volgen…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

11 Reacties op Zon conjunct Saturnus: Week horoscoop

  1. Pingback: Neemt de Koningin genoegen met minder? - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *