Zon conjunct Saturnus: Week horoscoop

300px-Saturn2

Vanouds wordt een Zon/Saturnus conjunctie als moeilijk gezien. De Zon wil het stralende middelpunt van de belangstelling zijn – terwijl Saturnus meer van de schaduw houdt. De Zon is warm – Saturnus daarentegen is koud. De Zon staat als synoniem voor het leven – terwijl Saturnus met ouderdom en het einde des dagens te maken heeft. De oude man met de zeis… dat is Saturnus. In mijn ervaring met cliënten door de jaren heen, kom ik verschillen tegen in hoe men met deze conjunctie omgaan. Er zijn mensen die heel serieus en verantwoordelijk werk doen. Ze hebben een enorme concentratie vermogen.  Soms pakt de conjunctie heel zwaar uit: mensen die steeds in een soort gevecht met  omstandigheden verwikkeld zijn. Er zijn ook van die mensen die hun lijden niet durven los te laten. Jaar op jaar lijkt er nauwelijks wat te veranderen. Saturnus is goed in het laten stagneren en uitkristalliseren maar wel met een doel: de werkelijkheid moet tot de bot doordringen. Karma is heel Saturnaal. En Zon Saturnus kan duiden op het uitwerken van een genomen besluit.

Maar dikwijls gebeuren er wonderen in de horoscopen van Zon/Saturnus mensen.  Je hebt van de cliënten die ineens een sprong maken. Net als je denkt er niets zal  veranderen…. breken ze uit hun ketenen en doen ze iets radicaal. Waarom? Hoe werkt dat?

Van Saturnus wordt gezegd dat hij een harde leermeester is – en dat is hij vaak ook. Saturnus heeft misschien iets met louteringsprocessen… en als de werkelijkheid goed wordt gekend.. kan je het ontstijgen. En dit is wat ik wel vaker zie in de horoscoop van mensen die uit hun Uranus oppositie (rond e 42e levensjaar) komen.Ze maken hun ketenen los en lachen om het leven. Van Steenbok (het Saturnus teken) zie je ook de levensvreugde met de jaren toenemen. Ze worden oud geboren…en worden steeds jonger van geest.

Deze week worden de gecombineerde krachten van Zon conjunct Saturnus tegenover Uranus gezet. Denk aan een geforceerde doorbrak, of aan een radicale beslissing dat op hoog niveau (de Zon) wordt genomen. De bewustzijn van een probleem dat lange tijd speelt brengt inzicht en vernieuwing. Eveneens kan de oppositie duiden op weglopen van de discussie tafel. Een breuk.

Hoe dan ook is het een interessante week. Ik ga op het nieuws letten en zal de draad  goed volgen…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

11 Reacties op Zon conjunct Saturnus: Week horoscoop

 1. Marcel zegt:

  Je schrijft over de Uranus terugkeer rond het 42e levensjaar. Ik neem aan dat je de oppositie bedoelt gezien de omlooptijd van onze vriend Uranus. 🙂
  Zowel Saturnus als Uranus bevinden zich dan ongeveer opposiet de radixposities.

  • Hi Marcel, Inderdaad ik bedoelde de oppositie. Ik heb de tekst onmiddellijk aangepast…Trouwens als voetnoot…niet iedereen maakt de sprong – maar het is altijd interessant om te zien wat men doet in deze belangrijke levensfase…E…

 2. Marcel zegt:

  Zeker interessant. Ik heb wel eens het idee dat ik mijn hele leven al bezig ben me op zo’n sprong voor te bereiden. 🙂
  Komende Zon/Saturnus opp. Uranus raakt op de graad nauwkeurig een persoonlijke oppositie, dus ik ben benieuwd, hoewel ik niet persé komende week vanalles verwacht.
  Morgen misschien een interessante prinsjesdag?

  • Okay Marcel…jij volgt deze oppositie ook op de voeten… Ik vind het zelf altijd bijzonder als zulke constructies mijn eigen horoscoop exact raken. Het is vrij zeldzaam. Welke planeten worden geraakt? Of houd je dat liever voor jezelf? Mvg..Liz

 3. Marcel zegt:

  Ja, deze volg ik zeker, juist omdat het een vrij strakke radix oppositie van Venus/Pluto is en deze oppositie er dus binnen de graad op valt (Uranus op Venus in 12).

  • Hallo Marcel. Uranus zal – vermoed ik – meerdere keren je Venus aanraken. Dus je staat aan het begin van iets. Dit is een double-whammy – omdat Saturnus nu ook op je Pluto staat. Dit laatst genoemd aspect kan veel stof uit het verleden doen opwaaien. Je responsen en automatische reacties worden bloot gesteld. Hoe je over relaties denkt verandert. Misschien krijg je op de een op andere manier meer greep hierop. Pluto staat heel ver van ons af – Saturnus is wat toegankelijker. Een tijd van diepgraven in jezelf – en dus vandaar uit ook – nieuwe inzichten. Een reis… dat is zeker. Dikwijls zie ik bij Sat/Pluto transits dat mensen ook in conflikt situaties raken. Ruzie met de baas of met een andere machtsfiguur. De belastingdienst…kom ik ook weleens tegen…vooral hier omdat Venus ook met je rijkdom te maken heeft (in het algemene zin van het woord). Pluto is onzichtbaar – onbewust – Saturnus daarentegen is heel concreet en tastbaar. Punt is – de veranderingen die je nu meemaakt kunnen heel subtiel zijn. Soms duurt het een tijd voordat je door hebt…dat zo’n periode erg belangrijk voor je is geweest. E…

 4. Peter zegt:

  Ik doe vandaag een stropdas voor !

 5. Marcel zegt:

  Hoi Liz,

  Je slaat de spijker op zijn kop. Dit zijn precies de zaken die er op dit moment spelen.

  Groeten Marcel

 6. Pingback: Neemt de Koningin genoegen met minder? - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

 7. Dominique zegt:

  Dag Liz,
  ik heb ook zon conjunct saturnus in vijfde huis… ben al 54 jaar en heb nog steeds het gevoel dat mijn sprong niet gemaakt is, sta maar rond te springen en er gebeurt niets??? Best lastig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *