Chopin: Musicerende ouder baart musicerend wonderkind?

chopin_el

Fréderic Chopin * 1/3-1810 door Ton Brakenhoff

Een muzikaal wonderkind.Met  het oog op de belangstelling voor Amadeus, herlas ik mijn Mozart stukje weer eens en zag dat er eveneens melding werd gemaakt van het wonderkind Chopin. Ach, dat is waar ook. Al mijn genealogische ervaring moest toen uit de kast om a) de juiste geboortedatum van Fréderic te vinden en b) die van zijn moeder: Justina Krzyzanowska. (*14/9-1782) Plus natuurlijk de hele rimram betreffende zijn relatie met de Franse schrijfster George Sand en zijn Franse vader. Daar gaat het hier echter niet om, evenmin gaat het over muzikaliteit op zich, het gaat hier over wat er gebeurt als een muzikale ouder een muzikaal kind heeft. Jochies als Amadeus en Fréderic waren al zo vreselijk jong zo ontzettend goed, dat er geen verklaring bestaat voor hun leerproces. ‘Deus, nu ga je eerst een uurtje spelen en dán mag je weer gaan voetballen’. Welnee, de kereltjes gaven concerten voor volle zalen op hun zesde. Ze moesten op de pianokruk getild worden.

Maar goed, in het stukje over Mozart ging het over de overeenkomst van horoscoop tussen die van hem en die van zijn vader. (Amadeus Zon conj. Saturnus opp. Neptunus vanuit Waterman Leeuw; Leopold exact hetzelfde aspect vanuit Stier Schorpioen). Hier gaat het over de overeenkomst tussen die van Fréderic en die van zijn moeder Justina. Neptunus, Saturnus en de persoonlijke Zon maken bij beiden een belangrijk, overeenstemmend aspect. Justina had Zon conjunct Neptunus vierkant Saturnus en Fréderic had Saturnus conjunct Neptunus vierkant zijn Zon. Je bewijst er natuurlijk niet de hele wereld mee, maar het geeft zeer te denken over de invloed van een musicerende ouder wiens horoscoop aansluit bij een musicerend kind! De horoscoop van Chopin.

chopin

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Chopin: Musicerende ouder baart musicerend wonderkind?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *