Keek op de Week… Herfst Equinox Vinger Afdrukken?

printTerwijl ik schrijf…staat Mercurius retrograde conjunct met Saturnus. Mercurius is de oude heerser van astrologie en dit afgelopen weekend ben ik in Cambridge geweest waar ik een lezing voor de Astrological Association of Great Britain mocht geven over de Saturnus/Uranus oppositie. We hebben veel lol gehad – en toch voelde ik die Saturnus. Er zijn serieuze onderwerpen ter discussie gekomen. Gisteren kreeg ik een petitie in mij in-box tegen de nieuwe regel die burgers verplicht  vingerafdrukken te geven voor paspoorten e.d. De handen vallen onder de heerschappij van Tweeling/Mercurius en Saturnus is de wetgeving. Hopelijk zullen er veel burgers…en dan bedoel ik heeeeeel veel burgers hier tegen gaan protesteren. Saturnus is een soort van controle freak, Saturnuw wil controle, controle, controle. Bah.. Willen we dat nou echt? Mercurius in Maagd is ook het kritische vermogen. Waar zijn wij nu eigenlijk mee bezig? Denk er goed over na en teken teken de petitie. Niet zo heel lang geleden waren het de criminelen die hun vingerafdruk moesten geven..maar iedereen?

Op dinsdag avond laat is het equinox.. De dagen en nachten zijn evenlang en de Zon komt dan in het teken van de diplomaat Weegschaal te staan. Weegschaal is door Venus beheerd en is …in principe uit op harmonie en overleg. Maar dit jaar voor het eerst maakt de Zon bij haar intrede in Weegschaal een vierkant met Pluto. Vorig jaar rond deze tijd was Pluto in Boogschutter. Soms moet je bereid zijn om voor een principe te vechten. Diplomatie moet ook durven zijn tanden laten zien. Dit is een vrij heftig signatuur voor een cardinale ingres. Denk aan verhitte discussies, flinke ruzies, een kabaal van juweelste EN onzichtbare processen. Pluto doet dingen vaak “under-cover”… Hij doet stiekem. Je ziet hem niet – maar hij is het onzichtbare hand.

Dit thema zal terug in de posts van deze week komen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, mundane astrologie en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *