Andries Knevel, Jupiter, Neptunus en een kwestie van geloof

 

Andries Knevel * 13/2-1952  (tijd onbekend)- door Ton Brakenhoff

Dit verhaaltje over Andries Knevel is niet het gemakkelijkst omdat het over ‘geloven’ gaat. Gelukkig heb ik ooit de horoscopen van de laatste 10 pausen bekeken en daarin vond ik in elk geval drie keer de Jupiter Neptunus conjunctie, dus daar zou een aanknopingspunt kunnen zijn. De genoemde pausen waren vooral visionair, want ook binnen de kerk spelen grote politieke problemen waardoor soms gekozen werd voor een jurist of voor een politicus. De pausen met Jupiter Neptunus waren van een ander kaliber, Pius IX, Johannus XXIII en Johanus Paulus II kwamen vooral met spirituele vernieuwingen. Dat is één.

Dan voer ik een andere ‘getuige’ aan, Abraham Heschel, de grote Joodse geleerde die vooral door zijn scherpzinnigheid (ook hij had overigens de Jupiter Neptunus conjunctie) een weg weet aan te wijzen naar een bemoeienis van God met de Mensheid. (zie: ‘God zoekt de Mens’, ‘Man is not alone’, ‘The Prophets’) . Dat is twee. Maar wat heeft dit met Andries Knevel te maken? Allereerst zien we in Knevels horoscoop een Jupiter Neptunus verbinding, weliswaar geen conjunctie, maar door de verbinding met Saturnus als een oppositie. Daarbij is Andries een intellectuele Waterman met een krachtige Mercurius Pluto oppositie. Eigenlijk lijkt zijn horoscoop op die van Heschel, zij bezitten een gevoel van zeker weten dat maar niet voldoende door het verstand kan worden onderbouwd. Voor een kluizenaar is zijn ‘zeker weten’ geen probleem maar als je zoals Andries daar een ander van wilt overtuigen, ja ….!?!

De horoscoop van Andries Knevel:

knevel

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers, TonBrakenhoff en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *