Ceres Workshop: maar Pluto we houden van je…x

pluto-planet

Toen Pluto zijn status van planeet verloor – in 2006 – werd tegelijkertijd de status van Ceres verhoogd. Zowel Pluto en Ceres kregen de titel planetoïde. Nou, astrologen zouden geen astrologen zijn als ze zich niet op deze nieuwkomer zouden storten.  Want wat betekent Ceres en hoe kunnen we een begin maken met het introduceren van Ceres in de geboorte horoscoop/ de consult situatie? Mijn collega Faye Cossar heeft een gedegen onderzoek gedaan naar de betekenis van Ceres en op 31 oktober geeft ze een dag workshop met het thema “Pluto en Ceres”. Faye is zowel praktisch als wetenschappelijk . Zo heb je vragen over Ceres dan is deze workshop echt iets voor jou.

Maar mag ik het heel even over onze lieve Pluto hebben?

Hier is een horoscoop met de titel: Pluto demoted. Interessant in deze horoscoop is dat zowel Pluto en Ceres t-vierkanten vormen. Pluto met de Maan conjunct Mars, en de knopen, en Ceres met Jupiter/Neptunus en Venus/ Saturnus.  Pluto is de focaal planeet van zijn t-vierkant, terwijl Jupiter de focaal planeet is van die van Ceres.  Ceres status lijkt hiermee vast te liggen – de t-vierkant is in de vaste takens.  Pluto’s positie daarentegen is aan veranderingen onderheving.  Zijn t-vierkant is beweegelijk en Pluto zal zijn demotie niet zo maar accepteren. Mars/Pluto maakt strijdlustig. Pluto/Maan duidt op een (onder)stroom in de wetenschappelijke wereld die als doel heeft Pluto uit zijn penibele situatie te helpen.  De knopen hebben met de tijdsgeest te maken. Naar mijn idee wordt Pluto – als de tijd ervoor rijp is – terug in de zadel geholpen.  Pluto for Planethood? Definitely!!

plutodemoted

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in cursussen. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *