Transit Pluto conjunct met Venus: een nieuwe minnaar?

embrace reuters

Deze afbeelding heet “embrace”. Het zijn twee pre-historische skeletten die elkaar omhelsen en zo door archeologen gevonden  zijn. Heel passend bij dit verhaal, vind ik…read on.  Als astrologe kijk ik altijd uit naar wat de planeten in mijn eigen horoscoop gaan uitspoken. Al doe ik mijn uiterste best om “objectief” te blijven… blijft het je eigen horoscoop. Volgend jaar wordt mijn Venus bestormd..Echt bestormd. Saturnus maakt een vierkant met de liefdesplaneet – terwijl Pluto in transit er drie keer overheen gaat. Daarnaast  in mijn progressieve horoscoop maakt Venus ook een vierkant met mijn radix Saturnus. Dat is wel een behoorlijk pakket. De meeste astrologen die ik gevraagd heb om een mening mompelen iets van “een nieuwe relatie” nou om eerlijk te zijn – onder zulke standen is de laatste waar ik behoefte aan heb een nieuwe man in mijn leven. Hij zal – als de astrologie boeken kloppen – ten eerste ouder zijn dan ik – ten tweede zal hij in het gunstigste geval afstandelijk zijn – of in het slechtste geval een stalker blijken te zijn. Pluto kan behoorlijk obsessief zijn – hij is de controle freak van de zodiac per uitstek. Soms is astrologie een lastig stuk gereedschap…dat snap je ondertussen wel denk ik. Toen ik begon met astrologie.blogo is het fenomeen voorspellen een van mijn eerste onderwerpen geweest.

Zo…Nu over de huidige trend in astrologie dat co-creationsim heette. Co-create – d.w.z. samenwerken met het universum om een bewuste resultaat te halen. Vanuit dit standpunt bekeken moet ik deze krachtige combinatie van planeten gewoon welkom heten. Ik ga werken aan mijn twaalfde huis – waar Venus de heerser van is. Tijd alleen doorbrengen – en werken aan iets dat met mijn beroep (progressieve MC nu in Weegschaal) te maken heeft. Venus is ook heer 7 – dus partnerships aangaan – mag. Relaties die een open karakter hebben – kunnen tot groei leiden. Pluto is niet echt een “bad boy” al kan hij zich soms behoorlijk misdragen. Ja…Ik zie het ineens zitten. Ik verheug me op het komend jaar. Maar sta open voor al jullie Pluto transit Venus verhalen. Zo as jij Venus in Boogschutter hebt en Pluto al ontvangen heeft…sta ik open voor al je verhalen. En bijvoorbaat dank…E

Update Januari 2016: In januari 2010 begon ik met de MA studie- Cultural Astrology and Astronomy – University of Wales, Lampeter.

Tot de zomer – was ik hard bezig om een middelbare school te vinden voor mijn zoon. Dit was een teleurstellende en moeilijke klus.

In juni stapte ik uit het bestuur van de ASAS

In augustus kocht ik een 1961 Martin Visser stoel – gemaakt voor Spectrum – die alleen 1 jaar in productie is geweest. This is an ongoing love affair 🙂

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties, voorspellingen en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

21 Reacties op Transit Pluto conjunct met Venus: een nieuwe minnaar?

 1. claudia zegt:

  Hi Elizabeth,
  Het wordt bij mij ook reuze spannend volgend jaar. Ik ben van begin feb 69 dus een radix-stellium van uranus en jupiter opposiet venus, cheiron en n.maansknoop. Daar komt dan volgend jaar een transitje overheen wandelen van saturnus, mars, uranus, jupiter en als klap op de vuurpijl vierkantje pluto.
  daar mijn huwelijk ontzettend gelukkig is hou ik toch mijn hart vast. We moeten dus maar gewoon afwachten en thee drinken, wordt vervolgd.

  gr Claudia

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Wat een spannende combinatie Claudia. Maar den eraan: Saturnus in Weegschaal houdt van Venus – is immers door de dame beheerd – dus waarschijnlijk valt het de Saturnus transit reuze mee. Een oppositie is overzichtelijk – en zolang als jullie in gesprek blijven – kan het juist tot een verdieping van jullie samenzijn leiden. Ik houd van dit soort ingewikkelde multi–transits. Momenteel heb ik Uranus driehoek Maan sextiel Zon – yawn… Ik heb het vermoeden dat jij – net als ik – veel spanningsaspecten in de geboorte horoscoop hebt. Driehoeken en sextielen brengen weinig beweging in mijn leven – zo heb ik geleerd. Maar de vierkanten en de opposities zetten de boel op scherp. Ik heb Uranus vierkant de ascendant ook – dus eigenlijk ben ik altijd achteraf blij met de veranderingen die bepaalde transits meebrengen… Maar afwachten zullen we toch wel moeten doen. We kunnen de klok niet vooruit zetten. En ja…lekker veel thee drinken. Goed advies 🙂 mvg E

 2. yvonne zegt:

  hallo elizabeth,
  ik ken iemand die heeft het volgende meegemaakt met pluto over radix venus,
  een rechtzaak wat over geld ging, hij heeft de rechtzaak verloren, hij ging later scheiden en daarna verhuizen naar het buitenland.
  hij heeft een stellium van eerst venus,dan mercurius en dan de zon in boogschutter (dit heeft zich dus al een tijdje geleden afgespeeld
  omdat bij jouw venus heerst over 7e huis (de openlijke vijanden) en het 12e huis (de verborgen vijanden)zou ik zeker bij zakelijke transacties alles goed op papier zetten zodat er later geen misverstanden kunnen zijn.
  gr.yvonne

  • Hi Yvonne. Dank voor de feedback. Dus je kennis heeft precies dezelfde volgorde van planeten als ik. Venus inderdaad gaat over je fortuin – is een heel sterk planeet ook in de financieele astrologie. Venus is ook heerser van mijn progressieve midhemel – mijn moeder. Verborgen vijanden en openlijke vijanden – dat kan ik zeker plaatsen. Schorpioen ascendant leent zich uitstekend voor de projecties van anderen en is ook recht voor zijn raap. Wat hebben die mensen met Weegschaal ascendant ontzettende mazzel eigenlijk 🙂 . Mijn ervaring met Pluto is dat hij het minst schade aanricht als je zuiver handelt. Dus..ik hoop zoveel mogelijk bewust te zijn van mijn eigen motieven. Maar Pluto is en blijft “tricky”. Vind je niet? Mvg…E

 3. zonvlinder zegt:

  2 jaar geleden, november 2008, kwam pluto conjunct mijn geboorte venus, in steenbok,
  ik, die mijn hele leven lang trouw geweest was aan de man met wie ik getrouwd ben, werd verliefd op een andere man. Ik, die altijd vond dat sex ondergeschikt was aan liefde, begon een intense, sexuele relatie, nog nooit ben ik door iemand bemind, zoals ik bemind ben door déze man, die 22 jaar ouder is dan ik zelf ben, zelf ben ik 60, de man ,een musicus, is 82.
  Ik had niet gedacht dat zoiets mij zou overkomen. Het is een geheime relatie, mijn man weet het niet en de vriendin van mijn geliefde musicus weet het ook niet. We verbergen ons, mijn musicus woont in een huisje, verscholen in het bos, zijn vriendin woont in de grote stad, ik ga regelmatig naar hem toe, we vrijen intens. Soms gaan we uit, ergens lunchen, wandelen, maar meestal zijn we in zijn huis, vrijen, drinken wijn, hij speelt op zijn viool…….. hij is mijn grote liefde, voor hem zou ik alles en iedereen in de steek laten, maar hij wil dat niet, hij wil de lat-relatie met zijn vriendin niet verbreken.Ik lijd daaronder, maar ik kan hem niet loslaten. Een keer of 5, 6, heb ik de relatie verbroken, en telkens ging ik na een week weer terug, en werd ik met open armen ontvangen.
  Eind oktober, dus over 2 weken, komt Saturnus erbij. Pluto staat dan voor de 3e maal conjunct met mijn Venus en Saturnus gaat in Weegschaal, dus vierkant met mijn Venus, ik ben bang dat de dood dan een einde maakt aan de relatie met mijn grote liefde, of dat er een scheiding komt, Saturnus brengt scheiding. Mijn lief is nog gezond en potent, maar al 82. Soms denk ik: hij sterft, als Saturnus in Weegschaal komt, hij, mijn lief, heeft Uranus 1 graad in Kreeft. Het kan ook zijn dat de relatie verbroken wordt omdat mijn man of zijn vriendin achter de verhouding komt. Het is spannend. Ik kan bijna niet geloven dat het míj overkomt, dat ik helemaal geobsedeerd ben door een man.
  Zonvlinder

  • Beste Zonvlinder, Ten eerste dank je wel voor je reactie op Venus/Pluto. Ik herken Pluto heel duidelijk in je verhaal. Fascinatie, obsessie(?), de intensiteit maar ik zie ook tekens van die Saturnus die nu om de hoek staat te wachten. Saturnus heeft natuurlijk te maken met de angst die je nu voelt. Planeten zijn archetypal krachten…het feit dat je deze angst voelt is al een uiting van Saturnus energie. Het hoeft dus helemaal niet zo te zijn dat je partner onder het vierkant met Venus sterft. Je angst ervoor – geeft Saturnus een functie. Misschien komen er wel andere issues boven water, bijvoorbeeld die van verantwoordelijkheid. Ik zou ook kijken naar het huis waar Venus in staat en ook naar de heerser van dat huis – dit geeft extra informatie m.b.t. de gebieden waar Saturnus’ invloeden voelbaar kunnen zijn. Wat ook zou kunnen zijn – onder de Saturnus vierkant op Venus – is dat je minder kunt genieten. Als je steeds aan je minnaar moet denken – ben je misschien minder in staat om van je eigen leven zonder hem te genieten. Wat je ook zou kunnen doen, is kijken naar de vorige keer dat Saturnus een vierkant op je Venus maakte… Wat gebeurde er toen? In mijn ervaring kunnen transits heel anders uitpakken dan je denkt….MvgE…..

 4. zonvlinder zegt:

  wat er vorige keren dat saturnus vierkant venus gebeurde was dat geplande reizen niet doorgingen vanwege ziekte van mijn partner
  ik ben benieuwd, nieuwsgierig naar wat er nu gebeuren gaat
  groetjes
  zonvlinder

  • Hi, Ik maak dezelfde transit binnenkort mee. Ook bij mij is het tweede huis in beeld m.n. omdat mijn radix Saturnus en mijn Venus hierin staan. Saturnus in Boogschutter, Venus in Steenbok. Ik denk zelf aan “time management”…waarde voor je geld hebben…time is money…zoiets. Tweede huis heeft ook met je normen en waarden te maken, wat is nou echt belangrijk voor je en wat niet? Om eerlijk te zijn – en dit zal een beetje gek klinken dat weet ik maar – ik verheug me op deze transit. Saturnus in Weegschaal staat verhoogd in Venus’ teken…dus uiteindelijk kan dit ons alleen iets goed toebrengen….Laat ons elkaar op de hoogte houden!!! MvgE

 5. zonvlinder zegt:

  vervolg
  Venus staat in steenbok in het vijfde huis en Saturnus gaat in weegschaal door het 2e huis

 6. zonvlinder zegt:

  Hoi HOi,
  Pluto staat 1 graad in Steenbok
  dus Saturnus gaat een vierkant maken met Pluto, saturnus in weegschaal, vierkant pluto in steenbok,
  Wat zegt dit over de crisis/recessie?
  Gaan we allemaal de broekriem aan moeten halen?
  Groetjes
  Zonvlinder

  • De essentie van Saturnus/Pluto – is terug naar de grond principes. Op zijn engels gezegd: back to basics. Dat wat overbodig is wordt achtergelaten, moet worden achtergelaten zelfs. Deze aspect brengt veel spanning met zich mee. Ik ga vast binnenkort iets hierover schrijven. Maar bezuinigen lijkt mij voor ons collectief helemaal geen slecht idee. Dus de broekriem aanhalen doen gewoon….MvgE

 7. zonvlinder zegt:

  Wat er deze keer gebeurt, bij mij, met pluto conjunct venus in steenbok en saturnus in weegschaal, die daar een vierkant mee maakt is dit:
  mijn lief moet op zakenreis, gaat mij verlaten, tijdelijk, ik mag en kan niet mee………
  bij mij is saturnus vierkant of oppositie venus tot nu toe steeds, min of meer hetzelfde geweest: reizen die niet doorgaan, of de ander gaat op reis en ik mag niet mee, enfin, altijd is het scheiding van de geliefde, gelukkig is het steeds een tijdelijke scheiding.

  • Bedankt voor je feedback. Heel interessant. Een brutale vraag….. In welk teken staat je asc. desc? En waar staan radix Saturnus en Venus? Ik ben benieuwd of de thema’s relaties, reizen, hierin terug te vinden zijn…mvgE

 8. Thomas Krabbenbos zegt:

  Hey Elisabeth

  Vergeet niet dat Venus ook heerst over creativiteit, mooie dingen en prettige sociale contacten. Ik weet niet precies welke huizen precies bij je venus betrokken zijn, maar het zou best kunnen dat je geconfronteerd (vierkant) wordt met de noodzaak hard aan te werken (Saturnus) aan iets wat diep van binnen, uit bijna prehistorische bron (Pluto) nodig blijkt te zijn. Een uitgelezen tijd om een creatief project (relaties zijn inderdaad een creatief project) op te zetten waar je ook gefronteerd wordt met hoe een ander (Saturnus Weegschaal) ertegenaankijkt.
  Hard werken een Steenbok Venus wel zal liggen, maar let op dat wat je maakt niet alleen nuttig is. Let erop dat de definitie die je tot nu toe van je Venus had wel eens radicaal zou kunnen veranderen! (Pluto)
  Ik zou zeggen: succes op weg naar een zuiverder uiting van schoonheid!

  • Hallo Thomas, Dank je wel voor je inzicht in dit boeiend maar zeker ook uitdagend aspect. Ik vind je laatste zin” succes op weg naar een zuiverder uiting van schoonheid” heel poetisch klinken. Mooi. Dit is natuurlijk een transit waar ik in het komende jaar meer over zal schrijven..Het wordt vervolgd….zal ik maar zeggen..:-) mvgE

 9. zonvlinder zegt:

  ha Elizabeth
  je vroeg mij, zonvlinder, waar mijn ascendant staat, 27 graden in Leeuw, descandant in waterman, ik ben van 13 januari 1949
  venus staat in mijn radixhoroscoop in steenbok in het vijfde huis, pluto 15 graden in leeuw in het 12e huis,
  de transisterende pluto ging in jan. 2007 conjunct met mijn venus, vijfde huis, saturnus transisteerde in venus door mijn 2e huis vierkant venus in het vijfde huis.
  groetjes
  zonvlinder

 10. zonvlinder zegt:

  vervolg
  mijn geboortetijdstip ik 20.00 uur

 11. greet zegt:

  mijn ASC is boogschutter ik heb nu pluto 1 graad in steenbok in transit en opositie jutiter in zeven. pluto in een is voor je zelf opkomen ik vraag me wel af met huis zeven kom je dan iemand tegen ik krijg in 2010 uranus in vier conjuct jupiter dat wordt nog leuk

 12. zonvlinder zegt:

  ha Elisabeth
  terugblikkend op saturnus vierkant venuss, kan ik nog melden dat een aantal dingen waar ik recht op meende te hebben, me door officiele instanties zijn geweigerd, ik had geen zin me er druk over te maken, saturnus duidt immers altijd op tegenwerking van overheidsinstanties, jammer maar helaas, de komende 2 weken heb ik mars conjunct pluto, in leeuw, in het 12e huis, ik kan dan natuurlijk denken aan ongelukken en ziekenhuis opnames, maar ik denk liever aan sex, waarschijnlijk kan ik door intensieve sex de andere, minder goede aspecten van mars conjunct pluto, sublimeren
  groetjes
  zonvlinder

 13. angelove zegt:

  Elizabeth, can you share what happened for you with pluto conjunct venus? Any insights?

  • Liz Hathway zegt:

   Hi Angelove,

   De belangrijkste was dat ik gestopt ben met bloggen voor blogomedia – en begon met mijn eign blog. Ik verdiende best wel okay via blogo media – maar moest advertenties toestaan – en die waren vaak niet geschikt (een volvo die voorbij rijdt vond ik niet echt bij een astro blog horen). Er was wel een aanleiding. Ik had een foto gebruikt in een blog ‘Bokito springt over de gracht’. Het ging over een ontsnapte gorilla. De eigenaar van de foto – eiste een groot bedrag van mij. We zijn uiteindelijk tot een schikking gekomen – maar het deed mij beseffen dat ik er wel alleen voor stond. Ik moest serieus over een aantal dingen nadenken. Als ik erop terugkijk – heeft het veel goeds gebracht. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Als je als op zoekterm ‘bokito springt over de gracht’ zoekt, kom je het voorval volgens mij tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *