Drie in Eenheid: Zon in Weegschaal schenkt vertrouwen…

astro

Dit hele jaar heb ik mijn oog op de drievoudige conjunctie van Jupiter, Chiron, Neptunus in Waterman gehad en deze komende week maakt de Zon in Weegschaal daar een driehoek op…maar wacht er is meer. Op vrijdag – staat de Maan in Tweeling – waardoor er een grote driehoek in het element lucht ontstaat: Zon driehoek Maan, driehoek Jupiter, Chiron Neptunus. De drievoudige conjunctie krijgt de kans, door de twee lichten die erop schijnen – een plek in het bewustzijn te krijgen. Dit unieke samenstand van planeten heeft m.i. met inzicht te maken. Lucht schept mogelijkheiden en doet ineens een lampje in het donker branden. Doorbrak is een woord dat bij mij opkomt. Verder heeft lucht te maken met het verstand en de discussie die tot begrip leidt. Het uitwisselen van ideeen en idealen, een goed beraad, een moment van helderheid. Drie als getal – heeft te maken met perspectief – maar ook met het religieuze besef. We praten over lichaam, geest, ziel, of over vader, zoon en heilige geest. Het is de drie in eenheid.

Een grote driehoek schenkt ook vertrouwen. Zon en Maan, mannelijk en vrouwelijk, bewust en onbewust, staan op een lijn met elkaar. Een prettige samenwerking. Op donderdag is de Mercurius / Saturnus conjunctie exact – dus er is een gevoel van bevrijding. Een doodstrijd dat overgaat in nieuw leven?? Hoe dan ook – met Mercurius vanaf zaterdag in het teken van de diplomaat, Weegschaal, komt er een grotere nadruk op dialoog en nuancering.

Zo wat je ook doet door de week….Maak ruimte vrij dit weekend om van de grote driehoek te genieten…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *