De Brieven van Vincent van Gogh

gogi

Vincent van Gogh * 30/3- 1853  Zundert, GMT 10.41 – door Ton Brakenhoff

 Voor me staat de doos met 6 boeken die gisteren bij me werd bezorgd, het betreft de complete verzameling brieven van van Gogh. Men heeft er 15 jaar aan gewerkt om elk gegeven, elk genoemd schilderij en elke situatie na te trekken en indien mogelijk af te beelden. Een geweldig werk waar ik erg blij mee ben. (te bestellen bij het van Gogh Museum en vermoedelijk de plaatselijke boekhandel) Reden om weer eens naar de horoscoop van ’s werelds beroemdste schilder te kijken. De uitgave werd leverbaar per 7 oktober jl. op die dag maakte de conjunctie van Venus, Saturnus en Mercurius een oppositie met de Venus Mars conjunctie op Vincents MC, vierkant zijn Maan Jupiter conjunctie. De sec. progressies laten een Venus Zon oppositie zien. Toch wel een accent in de tijd.

 De horoscoop van Vincent van Gogh:

goch

 

Zijn horoscoop: Vincent is altijd een beetje ‘vreemd’ afgeschilderd, erg bekend is het prentje van hem met een weinig flatteuze doek om zijn hoofd om de wond van het afgeslagen oor te verbinden. Maar hij was beslist niet gek, was zeer belezen, sprak zijn talen en was ooit dominee. Deze zaken staan op conto van Mercurius met aanhang van Pluto, Uranus, Saturnus, vierkant Maan Jupiter. Aan het schilderen begon hij redelijk laat, maar toen hij begon was er geen houden meer aan. Dit komt op rekening van de Venus Mars conjunctie. Hierin zit een niet te stoppen aandrijving. Dit aspect staat pal op zijn MC, vlak naast Neptunus in Vissen en vierkant op Maan Jupiter. Op dit complex staat geen rem en Vincent zal er ook aan ten onder gaan. De samenstand van Venus, Mars en Neptunus in Vissen heeft een diepe gevoelswaarde dat door elk mens wordt herkend, en omdat het in Vissen staat, zonder het te beseffen. Laten we er even bij stilstaan!        

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers, TonBrakenhoff en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op De Brieven van Vincent van Gogh

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *