Pluto, Planeet van de tijdgeest door Bettina Reijn

pluto

Pluto, Planeet van de tijdgeest, door psychologe/astrologe Bettina Reijn. Bettina is zelf een Schorpioen en haar boek laat een diep inzicht in de werking van de planeet Pluto zien. Toen ik het boek voor het eerst in handen kreeg, dacht ik “hmmm nog een boek over Pluto, wat heb ik hieraan?”. Wel nou… Ik raakte zo geboeid door Bettina Reijn’s inzicht in de Pluto in Kreeft generatie, dat ik bijna niet kon wachten meer over mijn eigen generatie (op het nippertje Pluto in Leeuw) te weten te komen, en daarna over de opeenvolgende generaties, mijn dochter met Pluto in Weegschaal bijvoorbeeld.

Hier zijn een paar citaten uit het boek.

“Mensen met Pluto in Kreeft hebben (aanvankelijk) weinig zelfreflectie geleerd en kunnen dus relatief moeilijk een antwoord onder woorden brengen op de vraag: “wie ben ik?”. Zij kunnen wel zeggen: ik heb een bedrijf opgebouwd, ik heb zes kinderen grootgebracht, ik heb zo en zo gedaan en vooral: ik heb zo en zo ‘meegemaakt’, maar zij kunnen heel moeilijk praten voer zichzelf praten in termen van “ik ben….”. “blz. 42

Vergelijk dit met Bettina Reijn over de Pluto in Maagd generatie:

“Het niet gauw tevreden zijn projecteert de groep met Pluto in Maagd gemakkelijk naar buiten: meer geld willen, meer dingen doen, meer energie stoppen in meer verschillende aspecten van hoe hun leven er idealiter uit moet zien (chaos en wanorde moet heftig bestreden worden): erg druk, druk, druk, dus. Geld is het belangrijkste middel. Stress is een symptoom dat voor deze generatie een duidelijke ervaring zal worden. Als Pluto tussen 1995/1996 en 2008/2009 in Boogschutter gaat lopen en vierkant op Pluto in Maagd bij geboorte actueel wordt voor deze generatie, zal dit symptoom uitgroeien tot wat dan “burn-out” genoemd wordt. “blz. 73.

Het enige minpunt van dit boek is dat de beschrijvingen van de generaties ophoudt met de Pluto in Steenbok generatie …ik had graag Bettina’ Reijn’s inzichten in de overgie generaties willen lezen. Hoe stelt zij zich de Pluto in Waterman generatie voor? Het antwoord op deze vraag laat op zich wachten !!

Het boek, Pluto, Planeet van de tijdgeest is uitgegeven door uitgeverij Hajefa.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in boekrecensies en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Pluto, Planeet van de tijdgeest door Bettina Reijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *