Week Horoscoop: Nog meer Zon in Schorpioen…

allerzielen

Aan het begin van deze week staat de Zon in Schorpioen in vierkant met Mars in Leeuw. Wat een veeleisende energie eigenlijk. De behoefte om met concrete resultaten te komen is heel sterk en de drang om alles op alles te zetten om dat ene doel te bereiken. Schorpioen zet door, Mars in Leeuw ook. Vanaf woensdag, staat Mercurius  in Schorpioen en die brengt mentale diepgang tot onze plannen. Door goed over na te denken, een plan uit te stippelen, kan nu een solide basis gelegd worden.  De uitdaging is om open en soepel in het denken te blijven. Zowel Leeuw als Schorpioen zijn vaste tekens, dit – zeker als het om Schorpioen gaat – kan  tot situaties van “alles of niets” leiden.

Ook aan het begin van deze week staat de Maan in Waterman in verbinding met de drievoudige conjunctie van Jupiter, Chiron en Neptunus. De Maan staat trouwens ook in contact met Venus – de liefdesplaneet – in haar eigen teken Weegschaal. Dus terwijl de Zon en Mars tot actie aanmoedigen, is er net zoveel ruimte voor netwerking . Maan, Jupiter en Venus zijn sociale planeten. De Maan is heel persoonlijk. Dus wat geeft je een goed gevoel, wat maakt je “happy” van binnen? Is er iets dat  “moet” veranderen? Gebruik de antwoorden op zulke vragen bij het smeden van je toekomst plannen. Schorpioen werkt door op het diepste innerlijke vlak – dus de positieve uitwerking van je “nieuwe” plannen worden waarschijnlijk niet onmiddellijk zichtbaar – maar ze worden wel zichtaar als de tijd rijp is. Op vrijdag maakt Saturnus een voorzichtige entree in het teken Weegschaal. HIer meer over later in de week.

Tijdens de Zon in Schorpioen periode van het jaar vieren we feesten die met de dood en de hiernamaals te maken hebben, Halloween, Allerzielen, Samhain en bijvoorbeeld ook de Mexicaanse “Dia de los Muertos” de dag waarop men bij de graaf van het overledene feest viert.  Waar het omgaat is dat het teken Schorpioen goed met het verborgene om kan gaan. Schorpioen is gebonden met louteringsprocessen, die diepe psychologische innerlijke aardschuivingen die met met verlies en transformatie gepaard gaan.

De planeten doen hun best deze week om die transformatie proces op gang te zetten…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *