Karmische relaties – en het geheim van het 12e huis

hearst

Vandaag fietsend naar huis, kwam Howard Sasportas ineens in mijn gedachte op. Ja ja…echt …zomaar. Howard Sasportas was een briljante Amerikaanse astroloog die jong aan AIDS overleed. Ik heb een dvd van workshop die hij voor de CPA in London heeft gegeven,  over karmische relaties. Zo…ineens kwam zijn theorie over het 12e huis bij mij opborrelen. Hier komt ie…Als de heerser van het 12e huis een van de relatie planeten is (Zon, Maan, Venus of Mars) dan heeft de desbetreffende persoon veel karma uit te werken op het gebied van relaties. Om een idee te hebben van hoe deze “karma” eruit ziet, moet je kijken naar de desbetreffende planeet. Waar staat die? Wat voor aspecten maakt de planeet? En welke aspecten zijn vlak voor de geboorte gemaakt? Het levert interessant inzichten op. Ik zal je een voorbeeld geven, de horoscoop van Patty Hearst 20 Feb. 1954, 18.01 San Francisco. (bron Solar Fire database).

 

 

 

 

Heer 12 in deze horoscoop is de Zon in Vissen conjunct met cusp 7 – het huis van partners maar ook van openlijke vijanden. Hierdoor wordt  het thema relatie extra benadrukt. Op 4 februari 1974 met haar progressieve heer 1, Mercurius, conjunct met haar radix Zon – werd Patty Hearst gekidnapt. Haar vader Randolph Hearst (de Rupert Murdoch van zijn tijd) gaf miljoenen dollar uit om zijn dochter terug te krijgen…zonder success. Grote was de verbazing toen zijn dochter gekend werd bij een bankoverval. Hearst bleek lid te zijn geworden van de bende die haar gekidnapt had. (Zon staat conjunct met cusp zeven – de vijanden dus). Ze is dan ook uiteindelijk gearresteerd en kreeg een 35 jaar gevangenisstraf – maar werd door Jimmy Carter vrij gelaten. Heel interessant verhaal. Uiteindelijk huwde Patty Hearst met haar lijfwacht (iemand die getraind is om de openlijke vijanden op afstand te houden).

Venus is heerser van mijn eigen huis 12 en huis 7. Al mijn relaties hebben een sterke karmisch karakter. Twee keer getrouwd – en ook twee keer geschieden. Mijn laatste huwelijk was met een Rus. Experimenteer hiermee en als je iets leuks te vertellen hebt, dan horen we het graag… Elizabeth

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

14 Reacties op Karmische relaties – en het geheim van het 12e huis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *